Gata cu spamul Raiffeisen

Deocamdata s-a terminat spamul şi phishingul cu Raiffeisen, nu că ar fi rămas hoţii fără idei, ci pentru că i-au prins gaborii şi i-au legat.

Virgil Spiridon, director adjunct DCCI, a spus ca persoanele contactate pentru a-si crea un cont bancar, nu stiau pentru ce sunt rugate sa infiinteze respectivele conturi, si nici provenienta banilor. “Atacatorii au trimis nenumarate mesaje spam, iar spre surprinderea noastra au fost destui clienti care au raspuns solicitarilor. Am vrut sa vedem ce urmeaza, am urmarit banii si ne-am creat o imagine a ceea ce urmau sa faca. Nu putem specifica suma la care se ridica pierderile clentilor, deoarece investigatia este inca in desfasurare. Cele 15 persoane implicate in acesta actiune probabil ca vor primi pedepse in jurul a trei ani cu suspendare, iar celelalte trei urmeaza a fi judecate corespunzator”, a precizat Virgil Spiridon.

Via Hit.

Însă vine şi partea mai nasoală, în România phishingul nu este considerat ca fiind o infracţiune, dar poate îi înfundă totuşi cumva.

Tu ce ai de zis?

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.