Încep să mă satur de Firefox

Nu ştiu ce zice lumea, cât de mulţumită e sau nu de Firefox, dar eu nu mai rezist. Pe când era versiunea 2.x era foarte ok, mergea bine, era rapid, nu fura resurse aiurea … mai avea mici scăpări la paginile care conţineau flash ( nu mergea să faci new tab din taste CTRL+T, nici acum nu merge ).

De când s-a ajuns la versiunea Firefox 3.x parcă s-au tâmpit de tot. Nu se mai poate deloc. Merge de tot căcatu’ deşi se bagă puternic la consum, când la ram, când la cpu, şi muşcă bine din ele … dar fără nici un rezultat pozitiv, merge infect. Că avea cerinţe mari nu era probleme, dar dacă ia 200 mb ram şi 50 % din CPU mă aştept să meargă bine, nu să am delay de 10 secunde dacă am 15 taburi deschide şi vreau să schimb între ele.

De mers merge prost tot timpul, dar când dă de o pagină mai mare sau de mult flash în pagină gata, mai că îşi dă sufletu aici pe monitor. Câteodată mă gândesc dacă nu cumva încearcă să mă convingă să cred că nu am dual core, păi şi dacă aveam un Celeron de 1.0 cum mai mergea ?

Şi cum toate astea de mai sus nu erau de ajuns, exact când e treaba mai interesantă Firefox mă loveşte în cap şi refuză să mai redea sunetul la filmele de pe YouTube sau Trilu … în cazul în care nu s-a oprit la 3-4 secunde după ce a pornit – cazul cel mai des întâlnit.

Ah, şi de ce m-am decis să scriu asta, deşi aveam în minte de câteva zile să scriu, de asta. Deci dacă deschid linkul ăla îmi moare Firefoxul şi game over. Nasol, nu ?

Mă pun să caut să văd ce pluginuri utile găsesc pentru Google Chrome şi mă bag încet încet pe el.

6 comentarii la Încep să mă satur de Firefox

  1. poate este o problema la tine, poate ai un add-on incompatibil cu versiunea asta sau cu alte add-on-uri. Eu nu am probleme, desi am vreo 8 pluginuri active, ultima versiune oficiala (non beta) si am momente cand am peste 30 de taburi deschise (mai ales cand intru in folderul blogs din bookmarks si dau open all).

  2. @Ahilosu: vreo 3 add-on-uri am. la fel face si fara ele. sa-l pis ! :)

  3. lau stricat de tot cu atatea versiuni,la mine nu merg filmuletele de pe youtube,220.ro,trilulilu…. raman blocate

  4. treci inapoi pe 2.x..
    e cel mai sigur

  5. Firefox nu mai e ce a fost…s-a cam futut treaba. eu am trecut pe Safari si e mult mai ok.

  6. si eu am avut probleme pe youtube si trilulilu de genu don’t send…si ingheta calcu, ceea ce nu am patit cu Safari

Tu ce ai de zis?

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.