Idioţilor, parolele de Yahoo! nu se sparg, ok? – Cum să nu vi se fure parolele

Idioţi fiind ăia care mai cred că parolele pe interneţi se mai sparg, aşa, ca nişte nuci. Ele se fură sau se ghicesc, de cel mai multe ori. Atât e de simplu.

Cum să nu vi se fure parola

1. Când vă faceţi un cont undeva într-un loc serios vi se cer câteva întrebări şi răspunsuri. Astea sunt esenţiale, deci primul pas ar fi să completaţi datele în aşa fel încât să le ţineţi minte. N-am zis să fie reale, doar să ştiţi să răspundeţi la întrebările respective dacă e cazul. Ideal ar fi să nu ştie prea multă lume să răspundă la ele şi să nu daţi cuiva datele respective.

De ce să fie date cât mai secrete? Pentru că pe baza lor se poate schimba parola. Atât. Ca să schimbi parola nu e nevoie de parolă, că asta e de fapt ideea.

2. Fără parole simple. Fără nume, data naşterii, mărimea la pantofi sau combinaţii de taste consecutive de pe tastatură. Astea se pot ghici uneori.

3. Nu orice site care seamănă cu Yahoo! e chiar Yahoo! ăla original. De ce? Pentru că aşa se fură destul de uşor. Primiţi un mail cu cine ştie ce, daţi click pe vreun link şi, surpriză, vă duce din nou la Yahoo! ca să vă logaţi. Dacă o faceţi acolo vi se fură parola. Tactica era mai veche, acum e mai greu de realizat.

Hai că e uşor. Se poate.

Alte sfaturi n-am pe moment. Poate mai completăm.

 

Tu ce ai de zis?

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.