De la “Google ar putea dispărea. Facebook trebuie să facă doar o mişcare” la “Google atacă Facebook”

Nimic nu e mai amuzant decât o analiză care poartă un titlu de genul “Google ar putea dispărea. Facebook trebuie să facă doar o mişcare” sau “Google atacă Facebook prin propriul serviciu de socializare online” făcută de diverşi “experţi” de la companii cu un succes mai mic sau mai mare.

Sigur, hai să ne dăm cu părerea despre cum unii au făcut sute de milioane de dolari din … nimic, pornind de la zero, şi să credem că ştim cine o să le închidă afacerea, că ei sunt proşti săracii. O fi făcut afaceri atât de mari, da’ dacă le pui o coajă de banană în faţă o să calce pe ea şi o să-şi rupă capul, dacă nu cumva le atragi atenţia.

 

Facebook vs. Google

La începutul lunii iunie aproape toată lumea mânca un căcat numit “Google ar putea dispărea” şi toţi se excitau în ideea că dacă Facebook ar face un motor de căutare atunci Google ar putea muri. Foarte logic. O afacere care valorează 200 de miliarde de dolari moare de pe o zi pe alta. Facebook are / este doar o reţea de socializare, fără să aibă alte domenii de activitate, iar Google le are aproape pe toate, mai puţin partea cu socializarea. Deja se vorbea de moartea Google-ului fără ca Facebook măcar să mişte ceva, timp în care Google lucra puternic ca să facă ce are şi Facebook, doar că experţii nu s-au mai gândit că poate nici la Google nu sunt oameni atât de proşti încât să nu gândească pe termen lung şi că de fapt s-ar pregăti ceva care, culmea, ar putea aduce chiar moartea Facebook-ului. Teoretic vorbind. Nu e exclus nici ca Facebook să pregătească ceva care să concureze cu Google, doar că încă nu s-a văzut nimic în ideea asta.

Câţi vizitatori unici pe lună are Facebook şi câţi are Google?

  1. Google a sărit de 1 miliard de vizitatori unici pe lună cu toată reţeaua de siteuri
  2. Microsoft cu toată reţeaua are undeva pe la 900 de milioane
  3. Facebook se bate cu Yahoo! între 600 şi 800 de milioane de vizitori unci pe lună

Ştiu, Facebook e doar 1 site şi restu’ toţi au reţele.

Deci de ce nu pune Microsoft în pericol Google? Sau de ce nu Yahoo!? A, stai, unii au încercat da’ nu prea le-a reuşit. Ba chiar i-a mai făcut şi de căcat Google pe ăia – dacă ştiţi de mica farsă marca Google pregătită pentru Bing, care fura rezultatele.

Acum, după nici o lună de la marea ameninţare în faţa căreia era Google, apare noua bombă: Google atacă Facebook prin propriul serviciu de socializare online. Şi cu asta s-a liniştit toată lumea, Google nu mai e în pericol. Google e cel mai tare!

Deci …

Nu e că aş muri de grija ăstora de la Google sau Facebook, doar că e oarecum deranjat cum vând unii analizele astea de parcă ar fi inventat cel puţin roata sau apa caldă şi probabil se găsesc oameni a căror inteligenţă e insultată de speculaţii d-astea de colţul blocului.

În momentul în care cineva care ştie ABSOLUT TOT ce face Google şi ABSOLUT TOT ce face Facebook, atunci chiar aş fi curios să aud o părere competentă despre viitorul celor doi giganţi. Până atunci ce ne dau analiştii ăştia e cam ca o flegmă dată împotriva vântului, ca să nu zic ceva cu pişat, şi care se întoarce împotriva lor, pentru că exact asta a făcut Google cu analizele lor.

Bonus

Între timp şi EVZ.ro omoară Windows, că şi-au adus aminte de Chromebook şi de ideea de cloud, uitând însă că şi Microsoft are aşa ceva. Şi, culmea, deşi are şi Microsoft aşa ceva, tot ce au alţii e mai bun, chiar dacă e cam la fel. Halal analize.

Tu ce ai de zis?

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.