Şi Firefox 6 e mai slab decât Chrome 13

Mozilla nu se lasă până nu bagă Firefox în gard. Se chinuie, mai scoate o versiune nouă la fiecare 2 luni şi tot nu le iese nimic. Am citit acum ceva vreme că vor să ajungă undeva peste versiunea 7. Şi atunci cu ce scop mai fac versiunile 5 şi 6 dacă până la urma tot la 7 se ajunge, pentru că singurele update-uri pentru vechile versiuni sunt doar spre versiunea nouă.

Mai jos avem un test simplu, ca să nu se creadă că vorbesc baloane. Firefox 6 obţinuse iniţial 1770 de puncte, nu ştiu de ce, nu ştiu cum. Pe urmă a avut puţin mai mult noroc.

Teste puteţi face aici.

La fel au încercat şi cu Thunderbird, care a ajuns şi el la versiunea 6, însă norocul nostru e că Thunderbird nu trebuie să facă atât de multe ca Firefox.

6 comentarii la Şi Firefox 6 e mai slab decât Chrome 13

  1. Depinde la ce vrei sa-l folosesti. Daca vrei rapiditate in navigare iti recomand Chrome. Daca vrei PERFORMANTE, lucruri gen programare, webdesign, plugin-uri si alte chestii, iti recomand Firefox. E simplu. Chrome a castigat teren datorita simplitatii, fiind un browser foarte light si facut doar pentru a fi rapid nu complex. Firefox este exact contrariul. Eu folosesc Firefox de vreo 5 ani si s-a descurcat excelent. Firefox 6 se descurca excelent fata de firefox 5.

  2. Eu sunt fana firefox :)

  3. Mie firefox mi-a blocat pcul la testul canavas.

  4. eu credeam ca opera e pentru programatori, nu firefox…oricum tu compari cu Google Chrome 13, dar 15 dev e si mai si :) plus ca sunt update-uri zilnice la el.

  5. Chrome a reusit sa arate o directie buna pentru web, ma refer aici la viteza, spatiu mai mult pentru pagina web, etc Cu toate astea eu raman utilizator al Firefox.
    Nu am un motiv anume, dar pur si simplu nu ma pot obisnui cu chrome, desi am shortcut-urile unaul langa altul, si din cand in cand deschid si chrome, mai mult pentru teste, pur si simplu pentru munca de zi cu zi prefer firefox.
    Folosesc zilnic: Firebug (varianta pentru chrome sau chrome developer tools sunt glume proaste) si web developer toolbar. Consider ca atunci cand cel putin aceste doua addon-uri vor fi suficient de mature si complete pe alte browsere va merita sa fac trecerea.
    Pur si simplu nu ma intereseaza teste cu bule facute de uni si de altii, partinitori sau fani ai diverselor browsere si/sau motoare de randare. Suportul pentru diverse standarde video, flash player-ul integrat ma lasa de asemenea rece.

    • pt Firebug deschis si eu Firefox, ca rar pot sa ma descurc cu versiunea pt Chrome. Web developer toolbar am incetat sa-l mai folosesc acum cativa ani pentru ca pur si simplu omora Firefox.

Tu ce ai de zis?

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.