Cum îţi baţi joc de nişte oameni la sfârşitul unui film

Asta aşa, ca din pielea ălora care fac filme pentru ca la sfârşit să se pişe pe toţi cei care au vrut să-l vadă. Ca o pedeapsă parcă, pentru că au fost atât de proşti încât au stat să se uite până la capăt la mizeria făcută de ei.

M-am enervat rău la The Thing, unde se vede bătaia de joc de la sfârşit. Acum să dăm play şi apoi mai citim:

Asta e soluţia la “Cum să mai irosim alte câteva minute din viaţa unor oameni la finalul unui film mediocru care ar fi putut să fie bunicel dacă n-am fi fost noi atât de proşti?”.

Am început să urmăresc dacă nu cumva mai urmează ceva după generic de vreo câteva luni, că a fost ceva film la cinema unde oamenii şi-au luat ţeapă cu asta. A mai urmat ceva după generic şi lumea deja a rupt uşile de la ieşire. Ei, după filmul ăla parcă a dat boala în tot mai multe filme şi fenomenul începe să se intensifice. Tot mai multe filme care mai au 1-2 secvenţe după generic sau o parte din generic.

Deci să nu le dăm un calorifer de fontă după ceafă ăstora care au idei atât tâmpite? Ba da. Eventual să fie fierbinte şi plin cu apă, ca mai tragă la cântar puţin.

Şi până la urmă … CINE STĂ SĂ VADĂ MĂCAR 1 SECUNDĂ DIN GENERIC? A, nimeni? Păi oare de ce? NU NE PASĂ! Şi oamenilor le pasă şi mai puţin când actorii sunt nimeni sau n-au fost gagici. Şi chiar dacă au fost gagici, deja avem ABSOLUT toate informaţiile de pe interneţi.

Concluzia? TREI minute de bătaie de joc. Ca şi cum te duci la restaurant să haleşti ceva şi în schimb vine cineva şi se cacă în faţa ta. Nu pentru asta te-ai dus, nu asta vrei şi totuşi …

Să facem o comparaţie. Cu cărţile, de exemplu. Cum era dacă aveam cărţi care aveau coperta înaintea ultimei foi? Sau mai rău de atât. Să fie o bucată de copertă, apoi nişte foi, o altă parte din copertă şi apoi iar nişte foi şi eventual, cândva, restul coperţii, sau cât o mai fi rămas din ea. PĂI ASTA CÂT SENS AR FACE? DELOC?! Ce şoc.

Să zicem că acceptăm şi situaţia în care urmărim tot genericul. Primim vreo informaţie utilă? Nu. Oamenii n-au ce să facă cu numele unor actori, regizori, scenarişti, maşinişti, curişti şi în general cu numele nimănui cu care nu poate lua legătura. Cine se apucă maine să facă nişte filme probabil o să aibă informaţii suficiente pentru aşa ceva, nu o să stea să se uite la genericul unui film idiot când oricum ar putea găsi orice informaţie pe interneţi.

Deja e de căcat că am irosit atâta timp pentru aşa ceva, când ideea principală era că alţii ne irosesc nouă timpul.

Tu ce ai de zis?

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.