Orange se chinuie să devină o afacere fără sens

De obicei îmi încarc online cartela de la Orange. E mult mai simplu, rapid și, mai ales, posibil la orice oră chiar și din noapte. Luna asta s-a întâmplat să scot banii de pe card și să fie nevoie să-mi reîncarc în offline. Mare greșeală. Greșeala a fost, de fapt, că m-am bazat pe logica lucrurilor de la Orange.

Acum mai multe luni îmi mai încărcam prin AFI, la singurul Orange Store din zonă la vremea respectivă, și era totul ok, deși începuseră să pună accent pe “încărcarea cu minute”. Eu îmi încărcam doar cu euro, așa că nu mă interesa oferta lor cu minute, îmi activam pe urmă ce mă tăia pe mine capul, adică cea mai mică și mai ieftină opțiune care oricum rămânea aproape neconsumată.

Așa. Mă duc și zilele trecute la Orange Store în AFI să-mi încarc:
– Bună ziua, vreau și eu să încarc un PrePay cu 5 euro.
– Păi nu se poate. Doar cu minute.
– Și dacă eu vreau cu euro cum facem? Nu se poate?
– Noi putem să încărcăm doar cu minute.
– Păi și eu ce fac atunci? Cum îmi bag niște euro?
– Aici nu se poate, da’ puteți merge la Inmedio și acolo se poate … Da’ au alte prețuri, e mai scump decât la noi.
– Mai scump, da’ măcar am șansă să cumpăr ce vreau.

… și am plecat.

La Inmedio a vrut să-mi încarce, teoretic putea să-mi încarce și cu euro numai că nu mergea ceva acolo la ei. Deci ăștia, care nu aparțineau de Orange îmi ofereau mai multe opțiuni decât portocalii la magazinele lor. Bun, până aici Orange și-a luat bătaie de la logică.

Când plecam de la Inmedio era deja vreo 10 seara. Am amânat operațiunea pe a doua zi, oricum pusesem ochii și pe Orange Store-ul de la Orizont și pe EuroGSM de pe Dorobanți, asta că tot trebuia să trec de dimineață pe acolo. Bun plan.

A doua zi la ora 8 ajung la Orange Store de la Orizont:

– Puteți să-mi încărcați un PrePay cu credit?
– Nu se poate, momentan nu mă lasă aplicația.
– Momentan sau începând de acum nu mai puteți face asta?
– Păi nu se mai poate. Doar cu minute.
– Da’ aici sunteți Orange sau n-aveți nici o treabă cu ei?
– Da, suntem Orange.

Clar. Aveam mai multe șanse să-mi încarc la vreun magazin Cosmote sau Vodafone.

N-am mai stat la povești la ăștia și am plecat repede până pe Dorobanți, urmând ca apoi să trec pe la EuroGSM.

La EuroGSM a mers neașteptat de bine operațiunea de reîncărcare cu credit. Când le-am și zis că la Orange nu s-a putut face s-au uitat puțin ciudat la mine.

Până la urmă cred că m-am prins de ce Orange încearcă sa facă chestii d-astea de nesimțiți. Dacă aveam 2 cartele puteam să le țin pe amândouă active încărcând doar 1 și apoi transferând creditul pe alta. Bănuiesc că asta încearcă ei să evite forțând clienții sa facă cum vor ei, ca să le meargă afacerea bine.

În 2 cuvinte: de căcat. Își bat joc de oameni ca nu cumva să li se scufunde afacerea. Afacere care se scufundă FIX pentru că și-au bătut joc de oameni. E perfectă soluția lor.

Pe lângă toate mizeriile astea, după ce mi-am încărcat cartela pe contul online nici nu apărea ultima încărcare. Ce baze de data folosesc săracii ăștia și cât de des își fac ele update dacă la mai bine de 2 ore încă nu apărea operațiunea făcută?

Pârliții fac și economie de resurse, să nu își tocească ei serverele cu chestiile de astea inutile pentru clienți, că doar ei trăiesc pe banii lor, nu ai clienților.

Am vrut să văd cât de mult insista Orange pe prostia lor în încercarea de a vinde ceva, altfel mi-ar fi fost infinit mai ușor să pun bani pe card și să încarc online.

Cosmote sau Vodafone nici nu trebuie să facă nimic ca să le fure clienți, și-i trimit de bună voie acolo.

Un comentariu la Orange se chinuie să devină o afacere fără sens

  1. Treci la vodafone…e mai ieftin :P

Tu ce ai de zis?

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.