Încă un urs bulangiu: și-a atacat vânătorii

Se pare că devenim tot mai proști. Ca rasă, nu indivizi.

“Un nou ATAC al unui urs: Doi pădurari răniţi la o partidă de vânătoare” – păi dacă pădurarul vănează atunci e pădurar sau vânător? E irelevanta meseria lor. Odată ce fugărești animale cu scopul de a le împușca ești vânător, nu mai ești pădurar.

De ce ar fi tot ursul de vină dacă te duci peste el în pădure, îl fugărești, tragi cu pușca și el încearcă, în cele din urmă, să-ți rupă capul de pe umeri?

“Vânătoarea a avut loc în zona Tulburea-Corbeni, în timp ce pădurarii goneau doi urşi, iar la un moment dat unul dintre animale s-a întors spre ei. Se pare că, speriat, unul dintre pădurari a tras un foc de armă, iar apoi ursul l-a atacat. Celălalt pădurar a încercat să îşi salveze colegul, fiind şi el rănit”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Argeş, Adelina Florescu. [Mediafax]

Nu înseamnă că și urșii trebuie să fie de acord cu oamenii doar pentru că acum ceva vreme au scris unii pe o hârtie că nu este nici o (cu spatiu, așa) problemă dacă îi omorâm. Poate urșii nu știu carte sau poate pentru ei e legal să omoare oamenii. Da’ poate era în legitimă apărare și ursul ăsta. Acum urmează să încerce să-l omoare un alt rând de vânători doar pentru faptul că s-a apărat ultima oară când unii au încercat să-l omoare. Frumoasă gândire avem. Chiar îmi pare rău că urșii nu sunt ceva mai inteligenți.

Înainte să ne plângem că urșii omoară oameni ar trebui să facem o socoteală mică, să vedem câți oameni au omorât urși și câți urși au omorât oameni. Să zicem că și motivul ar conta destul de mult. Nu-i el de vină dacă tu încerci să-l omori ca să te distrezi și el te omoară ca să scape.

Doar o idee: cred că cineva va scoate bani buni de pe curu’ urșilor criminali.

Tu ce ai de zis?

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.