Ne pregătim de Windows 7 ?

Deja se vorbeşte din ce în ce mai mult despre Windows 7, data apariţiei acestuia, dar şi mai mult despre performanţele şi cerinţele de sistem ale acestuia.

Au început deja să apară driverele pentru plăcile video, atât de la nVidia cât şi de la ATI, în ambele cazuri primele drivere au apărut acum câteva săptămâni bune, zilele astea ieşind doar unele mai noi. Asta nu poate fi decât de bine, probabil atunci când va ieşi versiunea finală de Windows 7 lumea nu va aştepta după drivere, asta dacă urmărim evoluţia apariţiei driverelor beta. Poate de data asta cei care fac driverele au parte de o mai bună colaborare şi din partea Microsoft, nu ca în cazul Vista, atunci producătorii de componente / drivere se plângeau că Microsoft ţine totul pentru ei, îngreunând astfel crearea softurilor şi driverelor pentru Vista. Asta s-a şi văzut.

Nu ştiu câţi au urmărit teste cu Windows 7, dar eu am văzut în ultimul număr al revistei Chip nişte teste cu un Windows 7 beta. Au fost testate jocuri şi programe pe 3 sisteme de operare de la Microsoft, XP, Vista şi 7, apoi erau comparate rezultate de pe fiecare sistem de operare. Pot să spun că în unele cazuri am fost impresionat de cât de bine au rulat unele jocuri sau aplicaţii pe 7, mai bine decât pe XP sau pe Vista. Să zicem că era de aşteptat, ca probabil din cauza configuraţiei mai slăbuţe să ruleze ceva mai rău pe Vista, dar să meargă mai bine pe 7 decât pe XP ? E mare lucru. În general 7 a fost cumva între XP şi Vista în acele teste, consuma puţin mai mult decât XP, cu foarte puţin mai mult, dar putea să facă lucrurile mai bine şi decât XP şi decât Vista. Performanţele mai ridicate pe Vista, la o configuraţie bună, zic eu că sunt normale, în primul rând din cauza DirectX 10 şi mai sunt alte câteva opţiuni valabile doar pe Vista.

Partea rea la sfârşit. Cineva, care e de mult timp în treaba cu calculatoarele … de prin ’90, spune că ” Ştiţi care e treaba cu Microsoft ? De fiecare dată când a promis ceva a minţit sau nu prea a ieşit exact cum a promis, ba chiar pe dos. “. Aşa că n-ar fi o surpriză prea mare să bage Windows 7 în copac aşa pe ultima sută de metri.

5 comentarii la Ne pregătim de Windows 7 ?

  1. mda .. si eu am auzit numa lucruri bune despre win 7 :D da nu ma avant sa il pun pana nu vad ceva sigur cu ochii mei :D

  2. eu am instalat windows 7 prin februarie si pana acum merge perfect. e compatibil cu toate programele pe care le`am instalat pana acu, nu s`a blocat, nu nimic. deocamdata sunt foarte multumit de el

  3. Vorbind ca unul care nu a trecut nici la vista , eu ma limitez la XP ! 4ever :D