“Szekelyfold nem Romania”

… adică “Ţinutul Secuiesc nu e România”. Ar fi fost culmea să fie, probabil au vrut să spună că ei nu fac parte din România.

http://img.teniescu.ro/albums/blog/img_0405.jpg

Ei pun multe la cale, îşi doresc la fel de multe, da’ nu ştiu dacă şi-au imaginat exact cum ar fi dacă s-ar realiza porcăriile pe care le visează ei când au vise umede. Sigur că nu s-au gândit, dar dacă asta i-a pus cineva să facă … atunci asta fac.

Îmi zicea cineva despre un tip care vroia să-şi facă un tatuaj mare cu ceva care semăna foarte mult cu “Székelyföld nem Románia”. Bun, până aici toate bune. Dar unde lucrează tipul? La Poliţie. Care Poliţie? Poliţia Română.

N-ai cum să zici că tu nu vrei să faci parte dintr-o ţară atâta timp cât lucrezi pentru acel stat şi iei bani de la acelaşi stat. Dar până acolo, şcoala şi toate alea cine ţi le-a asigurat? A, păi statul din care nu vrei să faci parte? Nasol, atunci taci sau pleci în ce ţară îţi place ţie.

… dacă dispar pe undeva ăştia-s de vină.

22 comentarii la “Szekelyfold nem Romania”

  1. Tamias nu comenteaza nimic ?

  2. Scopul tuturor acestor manifestari este unul fara logica, deoarece vorbim despre 2 judete in care economia este la pamant, in afara de 2,3 fabrici de mezeluri si lactate, a da sa nu uitam de apa minerala, nu este mai nimic, industria a disparut cu totul. Prin autonomie inteleg ca ei vor sa fie independenti de statul roman, inclusiv financiar, asta inseamna ca isi taie craca de sub picioare, toti banii pe care ii aveau ei la buget, vin de la statul roman, daca nu mai primesc bani de acolo, iar economie nu exista, intrebarea e, de unde vor finanta ei acest “tinut”. Banuiesc ca se bazeaza pe ungaria ca le va da bani, dar sincer nu cred ca ungurii sunt dispusi sa dea atatia bani pe degeaba…..
    In concluzie, aceste manifestari sunt cu totul inutile si chiar n-au ce cauta in contextul secolului 21, si a situatiei actuale a romaniei.

  3. @Adi: o sa comenteze si el.

    @Vlad: asa-i. :)

  4. Da padurea, cat e padurea? Padurea, copacii, metrul ster, Taiatul la Gater?

  5. @unu nici prea tanar nici prea batran: haha , alea au fost odata demult .. acuma e cheala zona ;D stau pe butuci gatherele

    @Adi: creca io usor usor o sa ma spal pe maini de secuii astia insuportabili si de ideile lor de 2 lei si nu o sa imi mai pese prea mult … asa cum nu le pasa nici restul 99% de romani ce nu traiesc in szekeliplm :P iar cand o sa fie vorba de ceva… o sa fiu in prima linie , si gata ;D

  6. Daca vor reusi Catalanii sa obtina independenta, o sa inceapa si astia la noi ungurii, si secuii…sper sa nu accepte niciodata guvernul spaniol.

  7. @Jane:1. ungurii is unguri si secuii is secui … 2. ei cer autonomie, nu independenta

  8. sa mearga sa iși ia teren pe marte si akolo sa isi faca ce vor..pamant secuies,de bozgorii,maghiar,ungur,sau ce le mai trece prin minte…nu stiu de ce mama dracu nu stau pe curul lor…

  9. @chiar eu: pai i-au prostit aia care au ceva de castigat, de asta nu stau ei pe curu’ lor.

    mai nasol e ca unii s-au aprins prea tare cu autonomia asta si ies treburi violente. am auzit ca prin ciuc au fost cazuri …

  10. auz vierme.. tu esti ungur ma :) ..ia zi acum ce te simti.. ungur sau roman? :P

  11. @Poze funny: io-s roman, ba, nu ungur. si stii bine asta. :)

  12. sa ma suga de pl…toti…stiu ei care

  13. Sunt cetatean roman dar de alta etnie, pot spune ca as fi in situatia maghiarilor……..dar nu ii inteleg, chiar asa nu le este bine, ce vor……………Desi vorbesc personal 80% din timp alta limba, sunt Roman si asa voi ramane. Probabil si multi maghiar sunt asa, insa printre ei se afla cateva mere stricate……care ar merita urecheati si dati cu capul de cartea de istorie sau poate de catedra.

  14. Pingback: "Trei tineri maghiari, urmariti penal pentru instigare la discriminare" » Teniescu's blog

  15. Lasati grijile noastra pentru noi. Judetele noastre sunt asa cum sunt din cauza voastra, ca tot ce avem se duce la bucuresti, de unde abia vine ceva maruntis inapoi. Cand vom avea autonomie veti vedea daca putem trai mai bine sau nu.
    Si sa mearga pe luna cei care ne trimit pe noi, ca noi aici ne-am nascuti, nu am fost colonizati la fel ca acei romani care ne-au invadat teritoriile in ultimii 50 de ani. In cimitire nu gasesti cruce de roman mai vechi de atatia ani, daca vezi un roman poti intreba linistit de unde a venit, ca nu se poate supara, ori el ori parintii lui au venit de prin moldova, oltenia etc. Doar se traieste rau, nu-i asa? Si niciunul nu ar pleca acasa nici in ruptul capului. Asa ca putem discuta cine-i bozgorul in Tinutul Secuiesc? Pentru ziua de 1 decemrie se aduc in Ciuc cu autobuzele de prin Toplita romani ca sa aveti si voi cu cine sarbatori ziua nationala, ca altfel ar fi doar armata cu politia, participant vreo 10 trecatori! Asa ca mai bine sa taceti din gura daca nu cunoasteti situatia.

    • DA’ CE MORTII TAI PRODUCETI VOI ASA MULTE PE ACOLO BA? BERE SI PAINE?

      • Aminteste-ti de ai tai morti, ca aici nu prea vad urme de neamul tau in cimitire! Apropo, tamias, noi eram aici cand voi ati venit ca iobagi si slugi in Ardeal!

    • bai baiatu … cand am venit noi aici … voi faceati papucii la nemti ..

    • slugile cui ?! ca era gol … hahaha , hai , las-o jos ca frige ;)

      • Ce era gol? Altii spun ca voi erati aici si ati fugit in munti! Si cand ati coborat ati gasit satele cu denumiri unguresti! Ha-ha-ha! Ati venit slugi pe la noi, asa cum scrie si in carti, ori asupritori (militieni) in regimul odiosului, si acum va considerati stapani!

    • bai carnat. da’ tie ti-a platit ma-ta scoala? sau drumurile pe care mergi? sau spitalu’? sau politia si pompierii? subventia la caldura de unde vine bai carnat? din banii lu’ ma-ta aia care te-a facut asa prost? cat ai fost elev sau student de unde aveai reduceri? cine putea banii pentru reducerile alea?

      tot ma-ta a construit ba judetele astea? blocurile, spitalele si scolile cine le-a facut?

      mai esti prost in continuare sau taci de acum?

  16. mah tu esti nazist?, sau suferi de un complex legat de superioritate ariana, care duce intr-un fel tot la nazism… imi cer scuze daca noi romanii ti-am distrus micul tinut, dar nu stiu ce sa zic de locuitorii din Mihalt, Blaj, Ip, Treznea and the list can go on and on :)

Tu ce ai de zis?

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.