Întrebare capcană pentru Dell: Unde folosim metalul la un laptop?

Să dezvolt puţin întrebarea: Unde folosim metalul într-un laptop atunci când ne-am hotărât să facem o carcasă cu elemente din metal?

Vorbim despre un Dell Inspiron N7010

Dell
, cumpărat de cineva acum mai bine de jumătate de an cu peste 3.000 RON. De data asta o să ignorăm că laptopul s-a dus direct în service la 2 zile după sosirea lui. Nu cu probleme grave, dar nici unele care se pot ignora la achiziţionarea unui Dell nou.

Să revenim mai aproape de partea cu metalul. Nefericitul posesor îmi zice:

– Ia uite, bă, a crăpat plasticul ăsta aici sub monitor fără să îi fac nimic. Doar de la închis şi deschis. – acum câteva săptămâni.
– Am căzut cu laptopul şi i s-a crăpat carcasa, pe colţ aici … – ieri.

După ce am studiat carcasa puţin:
– Auzi, da’ asta pare metal la exterior, da’ e plastic, nu? Şi în interior, în zona tastaturii, ăsta e metal. Deci atunci când îl ai închis metalul ăla e cumva cel protejat, fiind între ecran şi placa de bază, ambele acoperite doar cu plastic …

De ce au gândit cu curul carcasa? Iată răspunsul, cu bold.

System Type: Inspiron N7010
Ship Date: 10/1/2010
Country: Europe Middle East or Africa

Dell
Dell
Dell

Update: 1. Şi că uitasem, atunci de ce nu un Acer de plastic? Cu ce ar fi mai slab?

2. Felicitări şi pentru download managerul lor de pe site, care nu e făcut să meargă pe Chrome sau Firefox şi trebuie deschis din MSIE ca să facă ce trebuie.

3. Varianta N7010 Black Core i5 480M 500GB 4096MB e disponibilă pe MarketOnline la preţul de 2.549,00 RON, şi n-ar fi o alegere chiar rea pentru cei care se şi joacă sau mai şi lucrează pe el, doar să aveţi mai multă grijă cu carcasa.

 

9 comentarii la Întrebare capcană pentru Dell: Unde folosim metalul la un laptop?

  1. Pai cand vecinul baga manele dai metalu’ tare de la Dell sa il oftici. Nu? :))

  2. Eu chiar azi mi-am facut un Dell XPS 15 cu i7, 2 ghz, geforce gt 540m la video si 6 gb de ram cu 8500kr daneze adica 48mil. Caut un laptop nou ca asta care il am acum e cam pe terminate (dual core de 2.5, 4gbram, 8600m GT la video) si nu prea am idei sincer. Trebuie sa mai caut, poate aveti voi in lista super-laptopuri si vreti sa dati share :) money is not a problem

    • incearca i7 cu GT 550 sau un ATI peste 6550.

      GT 540 duce lejer jocuri ca Starcraft 2 sau Dirt 2. cu 550 n-ar trebui sa ai probleme nici atat.

      eu ce am gasit, cat sa imi convina, a fost un Acer si un Dell, cu i7, GT 540, si 4 / 6 GB RAM. usor peste 3.000 ron.

  3. bun, deci il pot taia de pe lista si pe asta:))

  4. ba degeaba zici .. plasticu ala arata bine …. pm

    • care plastic arata bine? ala crapat? plus ca n-am zis ca nu arata bine. era vorba doar de locul unde a fost folosit plasticul si metalul in carcasa. si de logica algerii locurilor.

      cat de frumos o fi el, un laptop e o chestie mobila, il cari, crescand sansele sa-l busesti foarte usor. un plastic frumos e la fel de rezistent precum unul urat, dar si la fel de inutil daca e sa-l comparam cu niste metal.

  5. :)

    Sunt “fericitul” posesor al acestui notebook pe care l-am achizitionat dupa niste eforturi destul de mari. Fiind obisnuit cu sistemele de la APPLE si cu erorile lor care in ciuda imaginii lor sunt “din abundenta”, am decis sa iau competitorul direct si m-am indreptat catre DELL. In ziua in care l-am cumparat ma grabeam si nu am observat decat acasa, dupa ce am facut cateva sute de kilometri, ca cd-romul este deplasat. Am sunat la PC Garage si i-am anuntat instant de probleme si mi-au zis sa-l aduc inapoi. M-au tinut vreo 2 saptamani cu el in service si dupa un scandal de zile mari mi l-au adus inapoi … “tot cu probleme”. Singurul neajuns al acestui laptop este materialul “Green Eco Cacat”,

    In rest isi face treaba destul de bine, il folosesc la editare video, gaming, design deci este un bun partener in treburile de zi cu zi.

  6. Pingback: Notebook Asus N53SN-SZ084D (laptop cu i7 şi GT 550M)

Tu ce ai de zis?

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.