ŞOC! Se pare că Like-urile de pe Facebook spun multe despre tine!

INCREDIBIL!

I irelevant faptul că acţiunea asta se numeşte “Like” şi că se întâmplă pe Facebook, la fel e +1 de pe Google+ sau RT de pe Twitter, mai important e faptul că oamenii interacţionează cu un conţinut din online.

O să vină ca un şoc, dar dacă îi dai Like lui Nicolae Guţă pe Facebook e FIX tot aia cu afirmaţia “Îmi place Guţă, mo!” din viaţa reală. Desigur, poate ai dat Like ironic şi poate ai zis-o ironic, deci poate îţi place sau nu.

Datele legate de like-uri au fost analizate cu ajutorul unor algoritmi complecși, iar rezultatele au fost uluitoare. Folosind doar like-urile date pe Facebook, oamenii de știință au stabilit cu o precizie de 88% orientarea sexuală a utilizatorilor și cu o precizie de 88% preferințele politice ale acestora (republicani sau democrați). De asemenea, pot fi prezise cu un grad înalt de precizie rasa, vârsta și chiar IQ-ul utilizatorilor de Facebook. [Realitatea]

Să găsim un algoritm mai simplu.

Căutam o persoană pe Facebook şi ne ducem la secţiunea Likes. Dacă găsim acolo orice legat de manele, Libertatea, USL, Cancan, Acasa TV, Andreea Tonciu sau Bianca Drăguşanu şi nu sunt însoţite de “MOARTE”, “M*ie” sau “HUO” atunci înseamnă că am găsit un ţărănoi sau o ţărancă. Din păcate, vârstea ţărănoilor de Facebook nu poate fi determinată, ei se comportă tot timpul ca la 16 ani.

Nu e nevoie de nici un algoritm complex, doar că e frumos să se halească căcat privind orice tehnologie folosită la scară largă.

Tu ce ai de zis?

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.