OpenID – parola unica

Blestemul oricarui utilizator frecvent de Internet: sa-si aduca aminte diferitele nume, parole si alte elemente de inregistrare pentru site-urile pe care le foloseste frecvent, noteaza Gandul. In scurt timp, aceasta nu va mai fi o problema, cred marile companii online.

Cei mai mari jucatori din industria Internetului, Google, Microsoft, Yahoo, IBM si VeriSigh, lucreaza la dezvoltarea unei parole unice care ar usura mult viata navigatorilor impatimiti. Cele trei companii s-au alaturat saptamana trecuta Fundatiei OpenID, care se afla in spatele aceste initiative ce a starnit interesul intregii industrii online.

Potrivit presedintelui Fundatiei OpenID, Scott Kveton, o data cu asocierea cu cei cinci giganti initiativa va capata un mai mare avant. “Faptul ca avem ca parteneri aceste companii scurteaza drumul pana la adoptarea parolei unice si ne va permite sa avansam in ceea ce priveste noile tehnologii”, spune Kveton.

Sursa: NewsChannel.

Eu cred ca poza aia ar trebui sa dea de gandit, dar na … cei ce lucreaza la OpenID probabil ca vor rezolva cumva si treaba cu furtul. :)

Tu ce ai de zis?

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.