Campania electorală

… este cea mai mare prosteală pe faţă posibilă.

M-am uitat acum vreo 2 seri la Obama, când a ţinutul discursul cu ” Yes we can ” şi apoi m-am uitat la episodul About Last Night din South Park. În South Park Obama şi McCain sunt prieteni şi după ce fiecare ţine un discurs despre victorie / eşec ei se duc să îşi vadă de planul lor. Ca să înţelegi mai bine, McCain e George Clooney şi Obama e Bernie Mac ( sau Don Cheadle ) din Ocean’s Thirteen, deci ceea ce urmăresc ei de fapt, într-un cuvânt, e ciordeala.

Mda, South Park e doar un desen animat care îşi bate joc de toată lumea, dar cu episodul ăsta cred că foarte departe de realitate nu sunt. De ce s-ar zbate cineva atât de mult ca să ajungă preşedinte dacă nu ar avea ceva, foarte mult, de câştigat ? Chiar dacă e vorba de bani sau de putere … o să fie în cantităţi imense.

Să revenim la discursul lui Obama. A ţinut un discurs în care a bătut lumea la cap cu nişte cuvinte, ” Yes we can “, şi cam atât, n-a zis de fapt nimic concret, doar că ei pot. Deci am aflat şi că nu sunt incompetenţi, perfect. Cât de greu e să convingi lumea să te aleagă pe tine preşedinte ? Dacă ai ajuns până aici atunci probabil că n-o să te îneci ca ţiganul la mal, fără nici o legătură de culoare. E ca şi cum ai vinde ceva unor proşti. Totul e să ai nişte oameni deştepţi în spate care să ştie cum să te vândă populaţiei, promiţându-le exact ce vor să audă.

Băi, tu alege-mă pe mine că eu o să fac şi o să dreg, o să fie, o să vezi tu ! Probabil că fetelor le sună mai cunoscută ideea asta de ” ia-mă pe mine că îţi ofer tot ce vrei ” şi tot cu promisiuni până la … chiloţei ( alegerea ca preşedinte în cazul cu Obama ) că apoi promisiunile se uită, nu se mai pot face şi tot aşa.

E sau nu e o mare prosteală când oamenii aleg doar pentru ceea ce li se promite a primi în viitor ? Dacă alegătorii ar fi fost nişte posesori de creier atunci mai degrabă ar fi funcţionat o campanie mai discretă, dar lansată cu mult timp înainte. De genul ” ia uite ce am fost în stare să fac până acum, deci pot, deci sunt cel mai bun, deci alege-mă pe mine ! “. Ar fi mai credibil aşa.

5 comentarii la Campania electorală

  1. dada…vezi mai tenie..ai dreptate…da asta inseamna sa ai o echipa buna de pr in spate..sa faca toata treaba pt tine..tu numa tre sa zambesti si sa dai din gura ca un copil cuminte…nu pot sa zic nimica despre omu asta..obama…numa ca e al dracului de mandru ca e primu negru la putere…si ca are o echipa de pr in spate data dracului!

  2. @keyra: eh, banuiesc ca iti place despre el. once you go black, you never go back … stii tu :]

  3. @teniescu…mhm…de ce te legi si tu amu…eu faceam referire la echipa lui de pr..si tu rpd…iti fuge mintea la prostii….si sa sti ca e “once u go black….u may go black again;)”

Tu ce ai de zis?

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.