Dar vai, e frig

Mă uitam ieri la ştirile de la ProTV, se spunea că a fost mare ger prin ţară. Interesant e cum prima oară a fost amintit gerul din Bucureşti, -5 grade, doar apoi temperaturile grave. La Galaţi şi Timişoara cică a fost aşa frig că a crăpat calea ferată, ete na, a crăpat acolo unde erau -10 sau -15 şi n-a crăpat prin Harghita sau Covasna unde au fost -25, destul de interesant. Nici n-am auzit până acum să crape calea ferată din cauza frigului, dar la CFR e posibil, iarna crapă linia şi vara se dilată, oricum o fi trenurile tot au întârzieri de cele mai multe ori.

Încă îmi vine să dau palme televizorului când aud ” a fost ger … – 10 grade în Bucureşti … “. Ia marş bă cu ideea voastră de ger, atunci la -25 de grade cum e ? Mai ger ? Ce aş mai vrea să văd un ger adevărat în oraşele astea călduroase, să bage un -20 ( că la -25 Costin s-ar muta din oraş ) prin Bucureşti, atunci ce trafic lejer o să fie, o maşină pe zece străzi.

E bine că se plâng de temperaturile scăzute exact aia care locuiesc în zonele unde nu e frig. Acum vreo 10 ani, când a fost un record de vreo -33 de grade, ţin minte că serveam şcoala liniştiţi cu toate că îngheţa şi pasta în pix, dar trebuia, atunci nu era ger, poate eventual frig.

2 comentarii la Dar vai, e frig

  1. Asta cam asa e! Bucurestenii se plang de frig, dar de fapt habar nu au ce inseamna frigul ;)

  2. La polul nord la -50 ce e?Apocalipsa?

Tu ce ai de zis?

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.