M-am dat pe Vista

Nu știu ce m-a apucat de mi-am pus Vista, dar am făcut-o. Nu mi-am pus versiunea originală, ci o chestie puțin mai ciudată, care poartă numele de Tiny Vista. Și când mă gândesc că ultima oară mi-am instalat Vista chiar atunci când apăruse. Din păcate a trebuit să-mi bag picioarele în el pentru ca nVidia n-a fost în stare să scoată niște drivere calumea pentru plăcile video din seria 7000. După mi-am trimis emailuri cam 1 săptămână cu aia de la Support, mi-au zis că … ei fac doar chipurile, nu și placa, deci să cer de la producătorul plăcii drivere care să meargă. Bine că nu trebuie să-mi facă mama drivere pentru chipurile lor.

Tiny Vista ăsta e de fapt tot un Vista, dar puțin mai lucrat de niște băieți care au scos tot felul de porcării din el. Porcării care oricum nu își aveau rostul și pe care nici un utilizator fără probleme la creierii capului nu le folosea. Și cum sunt multe mizerii scoase nici RAM-ul nu mai e atât de mâncat. După bootare, vreo 500 de MB de RAM sunt folosiți, ceea e destul de ok, pentru că și XP ajungea undeva pe la 3-400 de MB de RAM folosiți imediat după bootare.

O chestie care mă cam miră e cum ocupă și acum vreo 10 GB spațiu pe disc de vreme ce Windows-ul e cam chel, dar asta nu e important, nu ne plângem de spațiu pe disc. Și oricum, dacă am fost atât de prost să-mi pun Vista, n-am fost atât de prost să îl bag direct pe hardul de 500 de GB, stă deocamdată pe un hard de rezervă, iar dacă se va descurca bine măcar o lună de zile atunci poate l-oi băga pe ăla mare. Până atunci XP-ul stă de veghe și dacă îmi moare micul Vista … schimb ordinea de bootare a hardurilor și aia e.

Deși i-a luat ceva vreme până mi-a făcut update la scorurile PC-ului, îmi tot arăta la placa video 1.0 și acum s-a gândit să-mi dea notă de trece, chiar peste, adică 5.9. E cam la pământ asta cu scorurile oricum, placa mea video de 100 de euro obține 5.9, un 8800 GTS obține tot 5.9 și un ATI 4870 obține … evident, tot atât.

3 comentarii la M-am dat pe Vista

  1. mie imi placea vista da mi se pare tot degeaba ..
    adica tot ce iti trebe iti ofera xpu .. vista iti ocupa doar mai mult ram si eventual are o interfata mai misto ..
    ok are unele imbunatatiri ..dar fara care se poate trai linistit :D oricum good work :D

  2. sunt de acord cu ce spune Tamias…
    Vista a lasat de dorit inca de la lansare

  3. Eu folosesc vista pentru ca sunt nevoit. Nu ma lasa placa de baza care e cam noua si in atata timp pretentioasa..deci merge xpu ca poola. Vista are erori dar asta este,asa a fost si cu xpu atunci cand a aparut toata lumea vroia sa ramana pe 98 dar acu ? a? ce mai ziceti?

Tu ce ai de zis?

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.