< ding >

Pentru că aşa apare în mesajele offline celebrul buzz de pe Yahoo! Messenger. De cele mai multe ori după acel <ding> urmează o întrebare de genul ” Eşti ? “, există şi cazuri când ordinea lor e interschimbată.

Ca să încep cu începutul, urăsc să mi se dea buzz. Sunetul la messenger e oprit, probabil chiar din cauza asta, dar chiar şi aşa mă enervează ideea de buzz, mai ales dacă e început de conversaţie sau pe post de salut. Chiar şi atunci când buzz-ul e justificat el rămâne la fel de idiot. Nu ?

Dacă eu am sunet la messenger înseamnă că am auzit când mi-ai scris ce mi-ai scris până să te hotărăşti că trebuie să dai buzz, dar dacă nu ţi-am răspuns până în acel moment atunci un simplu buzz n-o să mă convingă să îţi răspund de acum încolo. Să luăm şi varianta cealaltă, când eu nu am sunet, nu aud că mi-ai scris ceva … atunci de ce să dai buzz dacă tot nu îl aud ? Dă-ţi două palme şi nu mai da buzz.

O altă chestie puţin stupidă care mi se întâmplă destul de des, văd că am mesaje offline de genul ” Eşti ? “. Păi dacă tot ne folosim de treaba asta cu mesajele offline, hai s-o folosim până la capăt, spune dracului ce ai de spus şi când văd mesajul poate mă obosesc să răspund, dar dacă răspund la idiotul de mesaj offline şi zic ” da ” lumea o să zică ” ce da ? “.

Cred că nu mai are rost să amintesc faptul că e de o mare nesimţire să începi conversaţia cu cineva dând un buzz, mai ales dacă nici nu îl cunoşti nu sunteţi în relaţii de mare prietenie. Ca şi cum i-ai da unui necunoscut chel o palmă peste chelie, pe stradă, în loc să îl saluţi.

O altă chestie extrem de enervantă e folosirea în exces a tastei enter, de genul:

bai
vroiam sa
iti zic ceva
esti pe faza ?
sunt
ca porcu’
ca scriu in halu
asta
pe mess
sa imi dau
doua palme
singur ?

Nu e enervant ? Deci ori trebuie să stau cu ochii pe fereastra ta, ori să o fac mare la fiecare 5 secunde ca să văd dacă nu cumva ai terminat de scris ce aveai pe suflet. Nu, se pare că încă mai ai de scris. Păi atunci de ce nu bagi totul în 1-2 linii şi mi le dai să le citesc când sunt gata, nu tot câte 2-3 cuvinte, a?

În concluzie … hai să folosim messengerul în aşa fel încât să nu fie un chin comunicarea asta, că nu e nimeni obligat să vorbească cu nimeni, dar dacă totuşi o face atunci puţin respect pentru persoana respectivă.

Nu e un articol dedicat pentru cineva anume, e pentru destul de multă lume, ar fi prea mult să explic la fiecare în parte cum că scrie ca porcul pe messenger.

9 comentarii la < ding >

 1. Si eu am sunetul oprit pentru ca ma enerva. Cat despre scrisul a cate 2 cuvinte pe rand, le spus clar ca ori scriu calumea ori vorbesc singuri.

 2. Unii e prea nerabdatori sa-ti spuna ce au de spus si le scapa involuntar mana pe ENTER! Cred ca trebuie facuta o clinica de dezintoxicare, pentru cei de genul asta! ;)

 3. bun articol si mare dreptate ai. SI eu sunt unul dintre cei care urasc buzz-ul si mai ales pe copiii aia care dau un cuvant pe rand si apoi mai imi pacane sunetul ala de la Messenger ca mai primesc si cateva emoticonuri aiurea. Sunt groaznici cei care fac asa. Unora dca le explici ca te enerveaza, fac si mai rau.

  Asta e , unii inteleg ideea de IM ca o chestie funny sau buna de enervat pe altii …

 4. Nu dramatizam, chiar asa se intampla si este foarte stresant. Dar asta a intrat deja in obisnuinta. :)

 5. ai dreptate:) cel mai enervant lucru pe yahoo messenger este buzz-ul
  la mine consecinta unui buzz este ignore

 6. Pe mine ma streseaza faptul ca atunci cand cineva intra pe mine, am setat ca mesajul sa intre in bara si dupa ce intra in bara si cineva imi da buzz, apare ca si cum ar fi citit si poate sta acolo cateva zile bune.

 7. si la mine ii ignore chiar daca am sunetu inchis da ma enerveaza ideea :)

 8. si credeam ca va place buzzul :))

Tu ce ai de zis?

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.