Avioanele se mai prăbuşesc şi oamenii mai mor

Putem să trecem peste asta sau o să vedem în fiecare zi, la fiecare jurnal, câte 15 minute despre accidentul de la Smolensk? Ok, am înţeles, preşendintele Poloniei şi multi alţii au murit într-un accident cam nasol. Da’ unde e treaba noastră aici? Noi nu suntem nici ruşi şi nici polonezi. Hai să o lăsam aşa, ajunge să ştim că s-a prăbuşit avionul cu preşedintele Poloniei.

Cam aşa stă treaba cu accidentele avioanelor. Se vede clar care sunt şansele să se întâmple un accident la aterizare, da? Mai mult de 25% … şi nici nu se pomeneşte de vremea urâtă aici.

accidente-zbor

De ce mai trebuie să mâncăm atâta căcat cu ştirea asta despre accident? Au avut ghinionul să fie în acel 25% despre care ziceam mai sus şi … aia a fost. Unii ar mai zice că le-au dat şi ruşii o “mână de ajutor”, mai direct sau mai indirect, da’ asta n-o să aflăm niciodată, indiferent de cantitatea de căcat mâncată de ştiriştii noştri.

Bun, accidentul l-am înţeles. Au băgat avionul în gard, cum s-ar zice. N-am înţeles eu ce căutau 90 de oameni într-un avion, în condiţiile în care mulţi dintre ei aveau poziţii foarte importante în conducerea Poloniei. Chiar nu s-a gândit nimeni, măcar o secundă, că dacă li se duce avionu-n cap atunci o să rămână fără mare parte din conducere? Sau probabil că chiar s-a gândit cineva şi … surprinză, chiar a căzut avionul. Ce convenabil.

Văd şi acum pe Antena 3, la Sinteza Zilei, cum bat ăştia câmpii de parcă o să dezlege misterul în 90 de minute de emisiune. N-au fost acolo, n-au văzut nimic in plus faţă de noi şi totuşi sunt porniţi rău de tot. Până la 11 sigur se prind ei ce s-a întâmplat.

5 comentarii la Avioanele se mai prăbuşesc şi oamenii mai mor

  1. Ce counter-culture esti ba:))

  2. Zici ca esti George Carlin….not funny though :))

  3. @Danny Knob: mai ai ceva sa iti aduci aminte?

  4. “Se vede clar care sunt şansele să se întâmple un accident la aterizare, da? Mai mult de 25% … ” Gresit. 25% din accidente au loc la aterizare.
    In 2007 si 2008 au fost raportate cate 28 de accidente aviatice in timp ce au fost transportati 753 de milioane de pasageri cu 10,8 milioane de zboruri.

  5. @adi: am formulat eu cu picioru’ stang, da’ se intelege ideea. :)

    cacat@yahoo.com? ori lasi email ori nu comentezi.

Tu ce ai de zis?

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.