Românii şi limba maghiară

Unul dintre cei mai idioţi oameni de politică, Marko Bela, vrea o lege legată de obligativitatea învăţării de către copiii români a limbii maghiare în zonele unde coabitează cu maghiarii.

Iată şi dovada că Marko Bela şi tot UDMR-ul lui sunt cu creierii varză:

Incet – incet vom considera ca necesar ca toata lumea sa invete limba engleza. Pentru ca este principala limba de comunicare in UE si ne vom bucura daca copiii nostri vor fi obligati sa invete limba engleza fara sa ne revoltam. Si atunci ma intreb de ce nu este la fel de firesc ca aici, la Targu Mures, Miercurea Ciuc sau Sfantu Gheorghe si toate localitatile cu populatie mixta, cu populatie maghiara insemnata, ca reciproc copiii sa invete limba celuilalt. Ce s-ar intampla daca copilul roman ar invata limba maghiara?

Via JN.

Bă Bela bă, tu auzi ce spui ? Cum ar fi toţi românii din România să mergem peste Ruşi şi peste tot să fie muuult mai mulţi ruşi decât români cu excepţia a 2-3 oraşe. Să zicem că în nişte oraşe cu 10.000 de locuitori sunt 6.000 români şi 4.000 ruşi. Ce se întâmplă ? O să dea oare ruşii o lege ca în oraşele alea să înveţe ruşii româneşte sau o să ne rupă capu’ ? … eu merg pe varianta cu legea, nu ?

Dar dacă am presupune că mă duc eu în Ungaria să lucrez la cine ştie ce firmă tare, unde au angajaţi străini, o să mă oblige vreo lege în Ungaria să învăţ maghiara ? NU ! Şi atunci de ce să mă oblige în România să învăţ maghiara dacă eu sunt elev la o şcoala cu predare în limba română ?!

Unde erai Bela în ’89 ? Poate trebuia să fii şi tu pe lângă soţii Ceaşcă, a?

PS: o melodie de la Necenzuratu’:





Mă gândeam să mai adaug că n-am nimic cu maghiarii / ungurii ( evident ) … doar cu cei care vor să dea legi de genul acesta.

2 comentarii la Românii şi limba maghiară

  1. Atata timp cat ei stau pe curu lor … si noi ar trebui ..
    dar in momentu in care pun panouri gen “BINE ATI VENIT IN TINUTUL SECUIESC” la granita judetelor harghita si covasna …
    sau cer autonomie…
    sau mai nou PROSTIA ASTA ..
    In viata mea nu as invata limba maghiara pentru ca sunt obligat sa o fac.. Da traiesc acolo .. ok .. atunci o sa invat eu DACA VREAU limba asta..

    E vina noastra…noi ii lasam sa faca chestia asta… pana nu ii pune cineva la punct odata pentru totdeauna nu or sa inceteze cu prostiile astea ..

  2. Rezolvarea e simpla: vrei sa stai ? accepti ce e aici. nu iti convine ? pleaci. Pe ideea asta ar trebui sa mearga ei.

Tu ce ai de zis?

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.