Cu scuteru’ pe contrasens

Am observat de mai multe ori diverşi baieţaşi care mergeau cu scuterul pe contrasens, acilea pe la Sălăjan. Azi s-a întâmplat ce s-a întâmplat.

Se dau 2 tipi pe scutere care merg pe contrasens, 1 pieton care traversează printr-un loc nepermis. Unul dintre scuterişti dă peste pietonul care avea de gând să traverseze. Deci pietonul se uita în stânga, să vadă dacă vine vreo maşina şi scuterul îl loveşte din partea dreaptă. Destul de clar, da ?

Se cere: să se afle cât de prost e cel cu scuterul dacă avea pretenţia ca pietonul să îşi dea seama că vine ceva din dreapta când aude un claxon.

Zicea azi şi Buddha despre cât de idioţi sunt pietonii şi că fac ei ce fac şi îi claxonează şoferii. Treaba e că şoferii preferă să claxoneze până în ultima secundă şi decât să apese căcatu’ ăla de pedală preferă să te pună pe tine pe fugă. Dar dacă tu nu îl vezi, nu îl auzi sau nu te poţi da din calea lui ? Te calcă, pentru că e prea bou să pună frână când trebuie. Cam aşa a fost şi cu scuteristul de azi, el claxona, da’ dracu se aştepta să vină ceva din dreapta, aşa că a prefera să dea peste săracul om în loc să pună frână. Normal. De ce frână când ai claxon ?

Scuteristul continuă să fie bou şi după ce dă peste om. Cel cu şapca în cap e cel accidendat, iar boul e uşor de ghicit.

Scuteru pe contrasens

Însă mi-a plăcut că nici unul din ei n-a sărit la scandal. Fiecare ştia că a făcut ceva greşit şi era cu morcovul în cur.

12 comentarii la Cu scuteru’ pe contrasens

  1. Toti prostii au scooter in ziua de azi.. apropo, cu pietonul ce s-a intamplat?

  2. Iar aseara in fata Mega Image Titan a intrat un scuter intr-o masina care iesea de pe straduta alaturata…

  3. Asta nu-i la piata Salajan? :)

  4. @Etherfast: e Piaţa Titan de fapt, la statuie acolo.

    @Ndrey: În poze se vede că e teafăr, cred că i-a lăsat totuşi nişte urme pe aici pe colo. :D

  5. In Romania, scutere detin urmatoarele categorii de oameni:
    tiganii – ca’s furate
    copii – ca e mai smecher decat pe bicicleta
    unii pensionari – care nu mai pot pedala si alternativa e scuterul
    fara permis – persoanele care nu detin un permis auto, si totusi vor sa se deplaseze.

    Eu unul nu mai pot cu ele, cu zgomotul lor, in orice parc, se pierde notiunea de parca, ideea te a te duce acolo, din cauza astora pe 2 roti.

  6. Pfff..e clar ca orice e posibil! Plina`i lumea de “destepti”..

  7. 1. In ultimul timp acidentele cu scuterele sunt la ordinea zilei! dc? pentru ca orice pusti cordit isi poate lua un scuter din cora cu 2000Ron si sa mearga bine mersi fara sa stie ce e ala ROSU la semafor. 2 SOFERI PREFERA SA TE CLAXONEZE DECAT SA FRANEZE DOAR DACA AU DREPTATE SI ANUME EI AU VERDE CA SOFERI SI TU ROSU CA PIETON, 3. In frumoasa si iubita noastra Romani-e RESPECTU IN TRAFIC ESTE CEVA ABSENT TOTAL.

  8. @alex: doar ca oamenii pot muri din cauza unui sofer care a ales sa claxoneze in loc sa franeze, dar soferii n-o sa moara ca au pus frana in loc sa claxoneze.

  9. da pietonii in romania sunt,majoritatea,cele mai mari scarbe.la trecere in loc sa astepte pe bordura prefera pe carosabil,sau cei care vor sa traverseze si nu se asigura deloc pe trecerea de pietoni,da pe trecerea de pietoni,cati din voi stiu reguli de conduita pietonala?in plus biciclistii sunt obligati prin lege sa se deplaseze pe sensul opus cat mai aproape de marginea drumului si cred ca si scuterele au acelasi statut mai ales atunci cand sunt conduse de persoane care nu au “carnet”

  10. @Teniescu: sunt perfect de acord cu tine dar ce cauta pietonul acolo ? de ce a fost soferul pus in situatia sa claxoneze? Credema ca eu am picat prima oara examenu la traseu pentru ca un pieton “andicapat” a traversat pe culoare rosie si eu m-am oprit desi el avea culoarea rosie la semafor. Cum spuneam pietoni si scuterele sunt principalele motive ale acidentelor rutiere.

  11. @alex: ai ratat esentialul. pietonul se asigurase, s-a uitat in stanga, acolo de unde era normal sa vina masinile. e ca si cum ti-ar cadea tie o masina in cap, te-ai astepta sa vina de sus ? nu. :P

Tu ce ai de zis?

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.