Jocuri

Câteva idei despre jocurile pe calculator, valabile şi pentru jocurile de pe console şi orice alte chestii electronice pe care te poţi juca.

1. Jocurile devin din ce în ce mai complexe, grele şi necesită mult prea mult timp pentru a le duce până la capăt. Mă refer la jocurile serioase şi de ultimă generaţie, nu poker, solitaire şi d-alea cu barbie.

Bun, deci dacă jocul e de fapt un joc, atunci de ce trebuie să fie greu şi să trebuiască să îmi omor nervii cu el ? Nu m-a pus nimeni să mă joc, da’ dacă o fac atunci vreau să mă joc, nu să îmi fac nervi. Cred că la capitolul ” făcut nervi prostului care se joacă ” pe primul loc e EA Games, cu seria NFS. Bă, deci jocurile sunt făcute să fie împotriva ta. Nu doar că te întreci cu unu şi cu altu, dar toate maşinile de pe stradă făceau în aşa fel încât să te lovească. Păi ce-i asta ? Singur împotriva tuturor ? Unde mai e jocul de fapt ? Dar relaxarea şi plăcerea de a te juca pe PC ?

2. Jocurile mai noi sunt făcute ca să te stoarcă de bani. Îţi trebuie nu ştiu ce placă video ( eventual 2 în SLI / CrossFire ) cu tot felul de tehnologii care se schimbă de la un an la altul, procesoare quad-core şi o cărută de rami.

N-oi fi mare expert, adică deloc, dar sunt sigur că pe motoarele grafice mai vechi, precum cel din Half Life 2 sau Unreal ( 2 ) se puteau scoate jocuri superbe. Dacă n-ar fi fost foamea asta de bani. Dacă toată lumea avea posibilitatea să folosească acelaşi calculator pentru jocuri mai mulţi ani la rând, măcar 3-4, ar mai fi avut nVidia, Ati, Intel şi AMD profiturile care le-au avut până acum ? Poate nu le-a mers la toţi bine, dar ăia care aveau produsele mai performante sigur erau regi.

3. Jocurile nu mai conţin elementul ” fun “. E aproape ideea 1, dar mi se pare că asta e cel mai important. Un joc trebuie să te facă să te simţi bine. Zic eu. Asta s-a cam pierdut de-a lungul timpului.

Da, ar mai fi multe de zis despre evoluţia nu tocmai bună a jocurilor, dar … încerc să mă ţin scurt. Nici mie nu îmi place să citesc posturi lungi.

Şi că tot e vorba despre jocuri … mai sunt doar 6 zile până la lansarea GTA 4 pentru PC. Frumos, nu ?

3 comentarii la Jocuri

  1. jocurile NBA,NHL,FIFA,MANAGERELE parca sunt facute pentru enervarea in fiecare clipa

  2. @andrey91 ..mda..si cum zicea alde Teniescu alea is facute tot de EA Games..
    Si inca o observatie pe care o pot face la NFS e ca tu mereu tre sa te intreci cu o masina vs alte masini mult mai performante..si sa fii in stare sa le bati..
    Mi se pare kindof aiurea treaba asta :D
    gg Teniescu (creca a scris postu asta frustrat dupa ce a jucat o tura de NFS Undercover)
    Obs: ma tot chinui la FIFA 09, world class sa bat o echipa ..tre sa restartez meciu de cate 3-4 ori ca sa ajung sa ii bat :|
    Aia cu posturile lungi bago la cap :))

  3. sa fim seriosi, cum ar mai evolua tehnologia si lumea dak nu s-ar face stoarcerea de bani…tocmai de aia apar chestii tot mai noi ;)
    uitate ce grafica are mario si ce grafica au jocurile noi ;) asa ka nu`s de acord cu tine la puntul 2 :D

Tu ce ai de zis?

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.