Cum se face internet pe la noi

Iniţial chestia asta vroia să sune despre IaşiPlus, o publicaţie de prin Iaşi. Până nu am văzut articole pe VisUrat.ro cu link către pagina ălora (exemplu recent) nu am auzit de ei, nici nu mă interesa, chiar nu am nici o treabă cu oraşul respectiv.

Eram acum vreo două săptămâni la cineva, încercam nişte chestii pe net şi am dat peste un site de muzică, din ăsta care face piraterie la greu, adică Hituri.net. Dau la vrăjeală să iau o melodie de acolo, în scop educativ doar, şi ca să o pot lua mă tot trimite din pagină în pagină până ajung şi pe IaşiPlus. Şi asta după ce ajungeam pe ProManele.net, un fel de Anonym.to, şi când dădeam click pe orice, chiar şi pe fundal ajungeam pe IaşiPlus.

Azi, fac din nou cam aceeşi chestie. Intru pe Hituri.net, aleg o melodie la întâmplare, să zicem Sophia – My love (cred că e de fapt Montuga – Sofia), îi dau să o downloadez, mă trimite din nou la Promanele, adică aici, click pe download şi se mai deschide un popup cu Topul.net, adică ăsta. Din Topul.net se ajunge la nişte fişiere de pe Flog.ro, adică flog.ro/a.php cu redirect către IaşiPlus şi flog.ro/brb.php cu redirect către VisUrat.ro.

Şi ce curaţi suntem noi şi câte vizie avem, nu? Şi când ne gândim că Hituri.net are cam 15.000 vizitatori pe zi conforum WTA.ro, e cam naşpa treaba. Ce ar zice cei care cumpără publicitatea pe blogul lui Bârgău? Că mai bine ar cumpăra-o pe situri care fac piraterie, că de fapt cam tot aia e?

4 comentarii la Cum se face internet pe la noi

  1. mda ..cam veche treaba asta adica nu exact asta ..doar “modul de actiune”, conceptul ..da imi place perseverenta la tine :D

  2. ei ce rau esti si tu acum.poate vrea si el ceva trafic de sarbatori:P

  3. Hai numai fii si tu rau acuma ca se practica aceste chestii de ceva timp :)

  4. 1. Este penibil ce fac cei de la Iaşi PLUS 2. Se vede că îi interesează doare vizitele nu şi ce target atrag după urma publicitaţi făcute (targetul după site-urile de genul are cam următorul profil: vârsta: între 10-18 ani, ascultători de manele, şcoala sau liceul încă neterminat, cultură 0) 3. Un sfat: Când descarci ceva de pe siteul respectiv copiază adresa linkului din butonul de download sterge adresa “scurtături” şi lasă doar linkul către site-ul unde duce scurtătura. Câştigi timp şi nervi neconsumaţi cu tot felul de ferestre pop.

Tu ce ai de zis?

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.