Cum să faci bani de pe urma fraierilor

Ideea e destul de simplă. Faci un site pe care oamenii trebuie să-l viziteze și, de cele mai multe ori, trebuie să își aducă familia, prietenii, cunoscuții, animelele de casă și pe oricine altceva acolo pe site, ca să îi voteze sau doar să intre pe pagina userului respectiv.

De câțiva ani au început să apară situl de genul ăsta, au fost până acum destule, sunt și acum atâtea cât să fie pentru toată lumea și probabil că vor urma la fel de multe. Nu sunt sigur, dar cred că acum foarte la modă e Tamagochi.ro. La începutul lunii situl avea pe la vreo 8.000 de vizitatori, zilele astea, adică după nici 3 săptămâni, are ceva peste 20.000 de vizitatori. Creșteri destul de mari într-un timp cam scurt. Măcar dacă era vreun site util sau, eu știu, să știe să facă ceva, o muie sau un cartof prăjit, dar nu. Tu trebuie doar să îți crești animalul acolo ca să câștigi un mp3 player, un webcam sau altă mizerie de maxim 100 RON.

Tot respectul pentru cei care fac un asemenea site. Adică ce să zic, bani făcuți cât de cât ușor pe net. Le dai la fraieri o bomboană și ei o să fie călare pe site cu tot cu neamul lor. Mă întreb dacă treaba asta cu premiile de 20 de dolari ține doar la români … probabil că da.

Ar fi destul de greu să estimăm cam ce bani ar putea ieși dintr-un așa site. Dar la cantitatea de reclame de pe Tamagochi.ro și la traficul de pe site ( ~ 20.000 vizitatori / zi ) mă gândesc că se pot face lejer câteva zeci de dolari din AdSense, cel puțin 50 / zi, dar probabil ies mult mai mulți. Deci 50 x 30 = 1.500 dă dolari. Premiile pentru fraieri ar costa să zicem 300 de dolari, iar hostingul pe luna să zicem că e pe la 100 de dolari … sau să punem 200, să iasă câștigul fix la 1.000 de dolari. Binișor, nu ?

Sumele de mai sus le-am zis eu așa după ureche, n-am stat să fac calcule pentru că oricum mai precis nu prea putem afla.

3 comentarii la Cum să faci bani de pe urma fraierilor

  1. pai hai facem si noi un site:))
    te bagi?

  2. Uite, vezi, asta este marea mea frustrare. Ca mi-am rupt gatul in anii astia sa pun sus o retea de situri informative, is bune, is vizitate si iubite si tot nu fac ele toate cat un “bibilica” din asta simplist pentru oameni simpli. Dar asta e. Mi-am asumat o anumita chestie acum 7 ani si nu am de gand sa imi schimb ideile, chiar daca din pacate calea asta ‘stiitifica’ nu ingroasa prea tare contul :D

  3. Chiar ma intrebam cum se procedeaza si cam cati banuti ies. Interesant.
    Pai pe oamenii care fac site-uri din pasiune ii intereseaza mai putin banii si atunci nu apeleaza la rude si restul cunostintelor lor pentru ca sunt mult prea ocupati sa umple spatiul, nu sa il vanda. Ma gandesc.

Tu ce ai de zis?

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.