Mulţi n-au înţeles nimic din criză

Ok, nu generalizăm, dar am dat peste o grămadă mare de oameni care n-au înţeles nimic din criza asta financiară şi trăiesc cu gândul că totul e ca acum 1 – 2 ani.

Cu imobiliarele: am căutat în weekend un apartament de închiriat prin Bucureşti, tot pe aici prin Titan sau Dristor că nu vrem să mergem prea departe. Primul lucru care sare în ochi sunt preţurile. Sunt aproape aceleaşi, au mai tăiat un 50 de euro din preţ, au pus un negociabil şi cam atât. Fomiştii şi ăştia care fug după mii de euro dintr-o lovitură cer şi acum avans 1, 2 luni şi garanţie încă o lună. La o chirie de 300 de euro vine cam 1.000 doar instalarea. Pai fratele meu, ce te face să crezi că am 1.000 de euro în buzunar când eu caut să închiriez un apartament decent, nu de lux sau alte alea, la nişte bani puţini ?

Tot în weekend am sunat cu cineva la o agenţie imobiliară, ne interesa un apartament care era deja dat când am sunat noi. Gagica de la telefon a zis că ne păstrează numărul de telefon şi ne sună luni să ne mai spună ce a apărut. A venit ziua de luni şi sună văcuţa. Avea de dat un apartament de 400 de euro ( sau 450 ? nu mai ştiu ), dar după câteva întrebări gen ” agenţa câţi bani cere pentru combinaţia asta ? ” sau ” cât avans trebuie să dăm ? ” vaca de la capătul liniei a început să se enerveze şi să filozofeze cum că agenţia imobiliară nu face acte de caritate şi alte d-astea, ajungând ca în final să zică ” Ştiţi, eu vă închid acum … “. Să mori tu ? Nu ştiu ce agenţie era, că am luat numărul de telefon de pe un site de anunţuri, dar numărul de telefon e ăsta: 0752.087.024

Cu maşinile: căutam pe net o maşină mai ieftină aşa, până pe la vreo 8.000 de euro, decentă, sigură şi fără mizerii. Cam cum procedau şmecherii de Autovit ? Cu toate că mulţi vindeau maşini pulbere, kilometraje date înapoi, maşini lovite şi reparate prost, ei totuşi băgau preţuri mari şi descrieri gen ” nelovită “, ” primul proprietar ” sau ” stare perfetă “. Şi ai dracu că minţeau până în ultima secundă despre maşina lor, ca să nu mai zic că ţineau cu dinţii de preţ, lăsau aşa cu teamă 100 de euro pentru efort şi gata. Ai maşina praf şi vrei s-o vinzi ? Nu laşi din preţ ? Păi ţine-o bă să îţi ruginească pe stradă, că peste 2 luni n-o dai nici cu atât şi stai şi cu banii blocaţi.

… lista poate continua.

7 comentarii la Mulţi n-au înţeles nimic din criză

  1. Criza asta face multe pagube. As prefera ca romanii sa inteleaga care sunt lucrurile cu adevarat importante si sa ia deciziile bune. As prefera ca romanii sa nu mai fie atat de zgarciti la resurse, si sa aiba deschisi ochii pentru oportunitati.

    Insa deschid ochii, ma uit in jurul meu si oftez prelung: asta e Romania, nu ai ce sa speri la mai multe.

    Situatia descrisa de tine e cat se poate de reala si dramatica in acelasi timp.

    Din pacate.

  2. Iar incepem cu criza ? Nu e nici o criza!

  3. Da, nu e nicio criza. Nicaieri.

    E o conspiratie. :P

  4. E o criza indusa in psihoza de masa, care are efectele astea. Nu e nici o criza reala. Totul e regizat pentru a putea marile institutii sa-si indeplineasca planul, care nu e in favoarea omului de rand. Cautati filmul documentar Zeitgeist pt mai multe detalii.

  5. nu conteaza ca e o criza indusa “psihologic” sau in alt fel … ideea e ca e criza si atat ..

    nu conteaza ca de fapt bani sant ca etc … nr locurilor de munca a scazut brusc (si mult) , bugetele de peste tot sant in scadere brusca, etc..

    asta e criza .. nu conteaza cum e indusa !

Tu ce ai de zis?

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.