Mizerie sau afacere?

Eu zic că e mizerie, unii (cam puțini) zic că e afacere.

Afacerea despre care vorbesc este Ad-lot.com, o chestie urâtă făcută de un băiat de 19 ani care într-un final merge la The Money Channel pentru a se face de râs. El a considerat că și-a atins scopul în viață, a ajuns la tv așa că i s-a părut normal să îi înjure pe Buddha și Costin, că ei până la urmă sunt niște anonimi … doar că au apărut ei la tv înainte ca Gabriel Popa să afle ce e treaba aia la care i se spune internet.

Eu încă vreau să cred că Gabriel Popa a ajuns acolo pentru că e vecin de scară cu cineva care realizează emisiunea, că dacă s-au gândit cei de la The Money Channel să-l cheme atunci chiar că e grav.

Să vedem ce hal de afacere și ce comentarii poate el să lase pe undeva, și anume pe ReFresh:

Ad-Lot.com
logo-ad-lot
gabi-ad-lot1
gabi-ad-lot2
gabi-ad-lot3

Se vede în primele 2 poze în ce hal arată afacerea, da? Aia o numește Gabriel Popa afacere. Afacere?! Păi ideea nu e originală, ideea furată e pusă în practică prost și … oare dacă era chiar așa o idee bună cum de n-au pus-o în practică mulți alții? Un site făcut în 5 minute, cu o mână la spate, un domeniu de 10$ și un hosting de 2$. Ce investiții, ce afaceri! Sunt sigur că genul ăsta de afacere putea să o facă oricine, dar nu s-au coborât la nivelul ăla. Pentru că e greu să cobori atât de jos.

Să presupunem că ideea e bună, că e originală și că va produce bani, dar cu designul ce-a avut omul?  Nu știu cum fac alții, dar eu când ajung pe un site mă uit mai întâi cum arată și cat de pro e făcut. Nu poți să pretinzi că tu învârți nu știu ce afaceri pe net și să ai un site făcut cu piciorul stâng, indiferent de afacere. E totuși imaginea afacerii tale, a ta la mijloc. Exact cum oamenii de afaceri nu se îmbracă în pantaloni scurți și șlapi când merg la întâlniri de afaceri. Pe internet, zic eu, că fiecare vizită a fiecărui vizitator e o întâlnire importantă.

Trecând peste afacerea, limbajul și comportamentul lui Gabriel Popa, mi se pare destul de tristă promovarea unor astfel de oameni și afaceri. Trist nu doar pentru ei, dar și pentru noi.

7 comentarii la Mizerie sau afacere?

  1. se vede ca are emotii. mie mi se pare bine ca incearca sa faca ceva. e la inceput ;)

  2. o mizerie… omu a crezut ca relanseaza ideea milliondollarhompage.. vai de mama lui

  3. Scuze de offtopic, Teniescu, as vrea si eu codul html
    pentru bannerul Rimel.ro

  4. paginadeunmiliondelei.ro e themilliondollarhomepage in varianta romana, si eu zic ca nu o sa ii mearga afacerea baiatului astuia cu ad-lot.

  5. Nu mai bine sa se joace cu amsinutele si sa lase adevaratii oameni al afacerilor pe internet sa se ocupe de asta. Daca nu ai o idee originala si mai ales sa o “imprumuti” de undeva se alege praful de tot . Sau el crede ca unii sunt prosti si nu isi da seama …

  6. Il urmaresc pe tipul asta de cand si-a lansat site-ul pentru ca este un oarecare competitor pentru proiectul meu. Am lansat cam in aceeasi perioada un website asemanator, asemanator insemnand ca are la baza aceeasi idee, dar formatul este nou, 3d, chiar nou pe net.
    Sunt uimit de succesul pe care l-a avut dupa aparitia la tv, orice tip de publicitate e buna. Spun asta in speranta ca poate o sa scrie cineva si despre proiectul meu, dar de bine de data asta.

Tu ce ai de zis?

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.