Contează pe Dacia! Sau nu.

Aţi văzut reclamele, nu? Aşa se încheiau ultimele reclame de la Dacia Sandero şi Logan, cu “Contează pe Dacia.”

Nu ştiu cum să zic, dar sloganul ăsta cu “Contează pe Dacia” nu mi se pare deloc inspirat. Să zicem că merge vrăjeala la oamenii care n-au văzut sau nu au avut în viaţa lor o Dacie, dar un fost posesor de vreo Dacie veche sigur nu pune botul la aşa ceva.

Primele mele amintiri legate de Dacia îmi cam spun “Nu conta pe Dacia niciodată!”. E adevărat că era cândva prin ’90 sau ’90 şi puţin, iar celebra Dacia era doar o Dacia 1100, dar am cam rămas cu amintirile de atunci şi până nu ajunge Dacia pe mâna celor de la Mercedes, BMW sau Rolls Royce nu cred că o să mă chinui prea mult să le uit.

Cam ce era cu Dacia asta a noastră? Păi era un jaf. Şi nu era un jaf pentru că arăta în vreun fel, ci mai mult pentru cum trecea de la starea de “maşină funcţională” la cea de “maşină stricată” foarte repede şi totul timpul doar pe drum şi nu oriunde, ci doar în cele mai naşpa locuri. Ce era şi mai rău de atât? Trebuia împinsă foarte des, chiar prea des. Cum dădea sărăcia aia de maşina de o pantă cum trebuia împinsă şi apoi, cu puţin noroc, pornea fără alte intervenţii pe la motor. Chiar, avea motorul în spate, de parcă imita vreo super sculă de Porsche, dar săraca Dacia nici nu ştia ce înseamnă Porsche.

Cam asta era cu Dacia 1100, mai mult timp era reparată şi împinsă decât condusă, dar nu îşi făcea nimeni griji pentru asta că doar la urma urmei era Dacia. Cine se aştepta la mai mult?

Pe de altă parte, cred că era o maşina sigură, cum nu prea mergea nu apuca să prindă prea multă viteză, şi chiar dacă ar fi prins o oarecare viteză ar fi cedat destul de repede şi nu ajungea să circule prea iute. Singurul plus adevărat pe care îl avea era tabla groasă, o tablă d-aia nesimţită, era tanc în comparaţie cu alte maşini.

Hm? Contezi pe Dacia?

PS: Încă ceva legat de Dacia.

14 comentarii la Contează pe Dacia! Sau nu.

  1. Dacia 1100, n-am mai vazut o masina din aia de ceva timp, dar mi-au povestit ai mei ca mai mult o duceai tu pe ea, decat sa te duca ea pe tine =))…

    De loganuri si sandero nu stiu ce sa zic, cat am mers eu cu ele au mers bine, n-a trebuit sa imping :))

    • Bun. Deci nu era problema doar cu a noastra. E adevarat ca Logan si Sandero sunt mai mult Renault si ca nici nu se compara cu Daciile de demult, dar la ce renume are Dacia poate ca nu ar trebui sa fim prea optimisti in legatura cu masinile lor.

  2. Ai fost prost informat in legatura cu tot ce misca in sistemul corupt din romania, vrei sa te informezi si nu stii unde, www-exploziv-news-ro ziarul care spune totul pe bune, vino si discuta cu restul utilizatorilo pe forum
    exploziv-news.ro – Citeste stirile care explodeaza in fiecare secunda,stiri,comentarii,difuzate non-stop,reportaje necenzurate,adevaruri ce nu au fost spuse, audio,video,foto,senzational

  3. da cam la asta ma gandeam si eu de mult timp :) conteaza pe dacia , poti sa mergi si in munti cu ea , ramai acolo. Dacia asta ii buna cand iei carnetu ca daca o bagi in zid nui nici o problema mai cumperi una din bazar :))

  4. Ce masina ar mai sari pe camp prin hopuri la fel ca DACIA ?

  5. S-a mai modernizat si Dacia si-a mai bagat un nume (Logan, sandero) dar parca caroseria tot naspa e, am apasat cu degetul pe o portiera zici ca era gelatina :)). oricum seamana cu un mini jeep… mai naspa e ca scot astia si jeep-ul mai mare :))

  6. Dacia are nevoie de publicitate mai buna.Insa asa masina, asa publicitate…deci nu ne putem astepta la altceva.

  7. Dacia e foarte bună pentru România şi este o maşină pe care poţi să contezi. De ce ? Pentru că este rezistentă, mai ales Loganu` care este o combinaţie între maşina de teren (foarte utilă pentru drumurile noastre) şi una de familie plus că este foarte ieftină şi o poate cumpăra şi românul.

  8. trebuia sa fie masina de 5000 de euro, dar a mai luat vreo 3000 de pe drum :))

  9. Sigur exista masini mult mai bune decat Dacia la un pret cat de cat apropiat.

Tu ce ai de zis?

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.