Care să fie cea mai naşpa zi din săptămână?

Am citit acum câteva zile într-un ziar că nişte cercetători au studiat mai multe bloguri şi conturile unor oameni de pe Twitter şi au ajuns la concluzia că ziua de miercuri este cea mai nasoală zi din săptămână. Luni şi marţi oamenii îşi mai aduc aminte de ceea ce au făcut în weekend, mai au câte ceva de povestit, dar pentru ziua de miercuri au epuizat toate sursele de bună dispoziţie, weekendul următor fiind la prea multe zile distanţă pentru a se gândi deja la el. Probabil că doar joi şi vineri se bucură pentru weekendul care urmează.

Pentru mine, foarte mult timp, ziua de luni era cea mai naşpa zi. Cred că am rămas şi acum cu aceeaşi idee … sau aceleaşi traume. Când eram la şcoală, în majoritatea anilor am avut luni două ore de “limba şi literatura română”, de parcă nu era de ajuns, erau şi de la 8 la 10. Ce însemna asta? Însemna că duminică aveam de pregătit un eseu, o caracterizare sau un comentariu literar. Adică îmbinam utilul cu plăcutul, desigur. Dar nu se termina totul la muncitul de duminică, căci şi luni eram cu morcovul undeva prin spatele nostru, mai aproape sau mai departe, în funcţie de situaţie, dar şi aşa, morcovul era gata să intre la locul lui.

Cum nu mergeam la şcoală doar luni, mai urma şi o zi de marţi după cea de luni. Ca şi cu româna, pe ziua de marţi scria “mate – 2 ore”, tot de la 8 la 10, în majoritatea anilor. Drept urmare, luni dăi şi fă/copiază teme la mate câteva ore bune.

Probabil că o să rămân în continuare la ideea mea, “luni – cea mai naşpa zi”, asta dacă nu cumva o să pice în aceeaşi zi multe luni la rând plata chiriei.

7 comentarii la Care să fie cea mai naşpa zi din săptămână?

  1. Pentru mine cea mai naspa zi e duminica. E ultima zi din week-end si parca simt cum imi sufla in ceafa inceputul noii saptamani de lucru.
    Nici cand eram la scoala nu gandeam altfel. Nu stiu de ce, poate din cauza ca niciodata nu-mi faceam temele in ziua in care le primeam si le amanam pana in ultimul moment? :D

  2. Si eu sunt tot cu lunea. E cea mai deprimanta: te intorci la serviciu dupa 2 zile de relaxare…

  3. si pt mine ziua de luni e cea mai naspa, cred ca tot de la scoala m-i se trage, miercuri e ok :))

  4. De fapt, n-am nicio zi din saptamana care sa mi se para naspa… Totul e in functie de ce fac in ziua respectiva – daca ma plictisesc sau am activitati nasoale, atunci ziua aia e de rahat. Si invers. Bineinteles, weekend-ul imi place cel mai mult :P

  5. Hmm, Sincer , mie Luni mi se pare cea mai nasoala zi , ca abea a trecut weekendul si trebuie sa ne obisnuim din nou cu munca xD,Miercuri e ok, se mai intampla una-alta dar luni… luni nu se intampla nimic doar ne gandim de ce a trecut asa repde wekendul

  6. sambata categoric e cea mai nasoala zi pentru mine
    imi scade traficul drastic la toate siteurile si ma cam umplu de nervi:D

  7. Ziua de joi e incredibil de obositoare, astepti sa vina vineri si sa treaca vineri, sambata esti mahmur si duminica ploua. De luni ce sa zic doar am fost la aceeasi scoala Tenie deci aceeasi situatie.

Tu ce ai de zis?

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.