Unde punem scriptul de contorizare?

Recunosc că nu mă pricep prea mult, poate nici nu ştiu prea multe, dar până de curând scripturile pentru contorizarea traficului se puneau undeva cât mai jos în pagină, indiferent dacă erau sau nu cu imagine. Cam toată lumea aşa proceda, atât cu scriptul de la Trafic cât şi cu cel de la GA, le puneau undeva în footerul site-ului sau al blogului. Mi se pare şi logic, prima oară se încarcă pagina pe care vrea vizitatorul să o vadă şi apoi să se încarce şi scriptul pentru contorizare, să nu stea omu’ să aştept după toate porcăriile de scripturi … că nu e bine. Mai ales că se mai întâmplă să nu meargă tot timpul foarte bine site-urile de contorizare. Şi nu doar asta, dar dacă sunt mai multe scripturi pentru contorizare? Unul de la Trafic, unul de la WTA, altul de la GTop şi încă unul de la Feedburner. Dacă sunt prea la vedere arată exact ca porcul, plus că ocupă destul spaţiu, cât 1-2 thumbnails.

script trafic

Frumos exemplu, nu? Scriptul de la Trafic e în header … şi nu doar asta. Dar ce începe prima oară, adică ce e mai sus? Scriptul de la Trafic sau meniul? Vai, e scriptul de la Trafic! Păi stai, bre, că nu e bine! Lumea vine să clickăie pe imaginea de la trafic să vadă câţi unici are site-ul sau lumea vine să bele ochii pe site şi să clickăie prin meniu?

Am mai văzut la nu ştiu ce tanti care avea un site cu un portofoliu, era ceva cu web design, programare şi altele, că avea scriptul de la GA în header şi îi mai mergea şi hostingul de parcă nu mergea. Urât.

Ce-i cu foamea asta de unici sau de vizitatori? Nu cumva să se răzgândească lumea înainte să se încarce scriptul, să fugă de pe site şi să rămână necontorizaţi? Omfg! Cred că chiar asta e!

3 comentarii la Unde punem scriptul de contorizare?

  1. eu n-am deloc incredere in respectivul website, au probleme mari cu matematica

  2. Ar trebui sa fie continutul primul, iar la sfarsit scripturile de contorizare. Nimeni de la site-ul ala nu stie nimic despre cum citeste un spider pagina unui site?

  3. pentru unii e foame de vizitatori pentru ca din asta traiesc.
    oricum cred ca GA e suficient

Tu ce ai de zis?

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.