Românii nu merită să aibă autostrăzi

De ce nu merită? Pentru că majoritatea şoferilor sunt nişte tărănoi care nu ştiu să se comporte pe autostradă, fie că e în România sau în altă ţară.

De chestia asta m-am convins zilele trecute, când am fost până la Piteşti, şi am rămas prost de cât de handicapaţi sunt foarte mulţi dintre şoferii pe care i-am întâlnit pe drum. Aşa ca idee, noi ne cam grăbeam să ajungem la Piteşti aşa că şoferul a călcat-o destul de tare, 190 – 200 km/h. Chestia asta se întâmpla pe la 8 dimineaţa, aşa că vă daţi seama că nu era prea multă lume pe autostradă. Poate a fost vreo convenţie a şoferilor ţărănoi pe undeva de erau atâţia pe autostradă.

Acum şi problema, cât de idiot e un şofer care vede că vine o maşina din spate şi el nu face nimic? Vitezele intră în categoria detaliilor aici, idiotul mergea cu 90 şi noi cu 190. Era o plăcere ca din 3 în 3 minute să reducă viteza cu aproape 100 km/h din cauza boilor.

Idioţii sunt de multe feluri. Unii insistau să rămână pe banda a 2-a doar ca să se chinuie să depăşească ceva de pe banda 1 în timp ce primeau flashuri şi claxoane din spate. Probabil găseau interesante emoţiile astea. Alţi idioţi preferau să rupă şi ei puţin maşina şi îi mai dădeau nişte gaz, că poate reuşeau să prindă nişte viteză să nu mai fie nevoie să se dea jos de pe a doua bandă. Ghinion, nu prea le-a ieşit. Pe şmecherii cu camioane şi tiruri nici nu mai trebuie să-i amintesc. Lor le lua câte 5 minute să depăşească un camion, da’ ăsta era visu’ lor, să ajungă cu 100 de metri în faţa ceiluilalt. Pe criminalii cu Loganuri i-am lăsat la urmă, astea sunt cele mai proaste animale. Ce uitat în oglinzi sau alte prostii de astea? Ei schimbau benzile de parcă mergeau printre jaloane.

Şi pe lângă toţi ăştia de mai sus mai avem idioţii cu BMW care se întrec cu maşini de 10 ori mai scumpe doar ca să se facă de râs pe YouTube. Nici nu ar fi grav dacă ar face boii accident, probabil 2 km de maşini s-ar face muci.

Nu cumva ar trebui să merităm mai întâi şi apoi să vrem?

16 comentarii la Românii nu merită să aibă autostrăzi

  1. Poate nu stiai, dar limita de viteza in Romania nu este de 190-200 si nici nu depinde in vre-un fel de cat de grabit esti.
    E cel putin la fel de taranesc sa ai pretentia de a se da toti din fata ta pt. a incalca linistit legea cu nesimtirea specifica unui roman.
    Cat despre logan-uri, tind sa fiu de acord cu tine. Minim 90% din cei care au logan sunt ba intr-o extrema (considera masina ca fiind bunul cel mai de pret din viata lor si merg ca melcul sa nu cumva sa se zdruncine vopseaua) ba in cealalta (considera masina ca fiind una dintre cele mai reusite si performante masini din univers si merg ca nebunii, semnalizarea nu a fost inventata pt. ei fiindca toti ceilalti TREBUIE sa se dea din fata lor, ca poate totusi se grabesc).

  2. Faptul ca-s romanii soferi prosti o stim cu totii. Dar tot ma amuza sa vad fiecare isprava.

    Acum o saptamana unii voiau sa-si spele masina in rau si le-a luat-o apa :)) Come on!!

  3. @Mihai: deci intr-un fel … ei erau buni, si ca sa nu patim ceva s-au inteles sa se baga in fatza noastra ca sa nu prindem viteza, nu? sau ce motive aveau sa stea ca vacile?

  4. Tenie, gresit. Tu, din spate cu 200 la ora, nu esti taran? Dar nu lungesc discutia, pana nu ai carnet. Vorbim atunci.

  5. Calca-te-ar masina aia cu 90, impinsa de aia cu 200 la ora. Muoahahahahahahahahaha!

  6. nu era ideea ca avea 200 ..ca si daca aveam 130 ..care e ok pe autostrada .. tot trebea sa franeze .. asta era ideea .. dar voi hop ca el avea 200 .. niiiste ratoni

  7. exact asta am patit si eu zilele trecute, doar ca pe autostrada Soarelui. Domnule, Loganurile sunt de tot r……tu. Nu se dau astia la o parte nici sa moara. pe langa asta, mai sunt si teribilisti cu palarii gen Michael (cica-s la moda acum) offffffff, care mai au si cate un X5 fumigen (nu stiu cum a trecut de RAR) care vezi doamne depasea pe banda de stationare adica cea din dreapta. Cine era ca el? Deci putem spune in cateva cuvinte: Romania te iubim!!!!!!!!!! Nu spun unde…………..

  8. Totusi nici voi nu erati altfel, nu se merge cu 200 KM/ora nici macar pe autostrada. Eu ca principiu daca merg cu 130 KM/ora atat cat este legea nu consider ca sunt obligat sa ma dau la o parte mai ales daca mai este o banda libera pe care poate sa faca asta, ca si eu vreau sa ii depasesc pe cei de pe banda 1, si masina mea merge cu 200 km/h dar consider ca abia atunci as fi un din asta cu ifose care vrea sa arate ca el e tare. Si apoi viata mea este pretioasa daca nu pentur mine dar pentru copilul meu este

  9. @Noni: ma bucur ca n-ai inteles nimic.

  10. 1. de ce te bucuri ca noni nu a inteles nimic? (a inteles, pur si simplu a trecut peste remarca clara ca pe autostrada nu face legea ala care mere cel mai repede)

    2. autostrada are 3 benzi, nu degeaba. 1 e ptr caminoane and shit like that, 2 e pentru devansat camioanele and shit like that (dupa care intradevar, se trece inapoi pe banda 1-cea default), si 3 e ptr aia care trebe sa devanseze o masina care merge cu 110 sau o 100 in timp ce ea devanseaza mai incet una de pe banda 1 (tocmai pentru ca ala care vine cu viteza mai mare sa nu trebuiasca sa franeze mult).

    3. este foarte interesant ca voi mergeati cu 200 la ora si nu treceati pe banda 3

    4. si mai e si interesant ca tu intr-o ipocrizie teribila te iei de aia care merg mai incet si nu se dau dracului jos de pe autostrada ca sa te lase pe tine care mergi nu cu 140-150, ci cu 200, ca te grabeai – si ii faci pe iei tarani si prosti si etc.

  11. @danny:

    1. chiar crezi ca ma bucuram?

    2. A1 n-are 3 benzi, fă!

    3. da, trebuia sa mergem pe a 3-a

    4. n-ai inteles nimic.

    5. bravo si tie, desteptule.

    6. ma bucur ca ai inteles si tu tot.

    7. nu, nu ma bucur cand zic ca ma bucur.

  12. na..ca nu are 3 benzi asta nu stiam. eu tocmai m-am intors din belgia am umblat 10 zile numai pe autostrazi. in fine

    da ce era ma de inteles? aia nu au vrut sa se dea la o parte in ciuda flashurilor si claxoanelor de disperat al aluia care circula ilegal. in primul rand, autostrada era vinovata ca nu are 3 benzi (nush ce cacat de autostrada e aia…nu am fost pe ea).si in al doilea rand, tu nu tre sa mergi cu 200, daca mergeai cu 140, nu era asa mare paguba. dam repede vina pe romani…:)

  13. @danny: lepra ce esti. pai daca ala mergea cu NOUAZECI atunci inseamna ca nici legal, adica cu 130, nu putea sa mearga lumea din cauza lui. corect? n-are nici o legatura faptul ca masina noastra mergea cu 100, 200 sau 300, da? el mergea pe banda 2 cu 90. deci nu merita muit?

    daca nici acum nu intelegi te iau la palme si am terminat cu tine.

  14. si banuiesc ca acuma zici ca toate masinile mergeau cu 90 pe banda a doua si nu vroiam nici cum sa se dea la o parte. lepra ma? esti super tare…las ca meriti tu autostrazi :)

  15. Teniescu nu are permis de conducere, nu va mai certati cu el, ca el oricum e in dreapta si pricepe circulatia cat un copil mic un film cu carate. Ii place, dar cand il duci sa se apuce si el de carate, si constata cat sunt de grele antrenamentele, nu-i mai place. Carate scris asa intentionat.

Tu ce ai de zis?

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.