De ce nu pleacă medicii din România?

Avem un exmplu chiar mai jos.

Io: si chiar te bagi la medicina?
Copila de doctor: da
Io: tare
Io: iti place sa inveti?
Copila de doctor: nu
Copila de doctor: da iau baaani mooltzi
Copila de doctor: din spaga
Io: mvaaai
Copila de doctor: vad la mama
Io: tu numa dupa bani esti
Copila de doctor: ca vine zilnic cu peste 6 mil

… hai să punem doar 100 de euro pe zi. Se fac vreo 2.500 pe lună? Se fac. Dacă chiar ar fi să socotim cu “peste 6 mil” iese lejer la 4-5.000 de euro pe lună doar din şpăgi.

Şi poate tot d-astea ies şi nişte doctori care mai repede omoară decât vindecă, ei sunt numai după bani şi şpagi. Dacă înainte să te apuci de facultate te gândeşti că o să iei şpagă multă … nu cred că e tocmai bine, pentru noi, eventualii pacienţi.

Ne-am înţeles acum?

11 comentarii la De ce nu pleacă medicii din România?

  1. Pingback: avemblog.net

  2. sa dau nume? sa nu dau nume? Dr. Maior va spune ceva? Domnul e neurolog spagar de n-ai vazut asa ceva……. Daca aveti de ales nu va duceti catre Cluj (na c-am zis-o). Isi bat astia joc de tine in ultimul hal. Ex: Un om bolnav cu hernie de disc destul de avansata a ajuns pe la ei……. Dupa ce s-a dat “atentia” va rog sa ma credeti acel pacient nu a primit APA, mancare timp de 2 zile. Pai, dracu l-a pus sa se inbolnaveasca de hernie si sa nu se poata misca????????? Daca el(pacientul) nu a fost pregatit de supravietuire de ce s-a mai dus in spital? Asta e fratilor, dam spaga ii lingem in c…….. platim CAS, etc. si tot in alte tari ne facem operatiile (tot pe bani) dar macar te mai poti misca dupa. L-as cita pe Mircea Badea, dar nu vreau sa ma repet. Va doresc SANATATE…………

  3. Normal ca se dau spagi…asa au un salariu ca in afara si nici nu trebuie sa se chinuiasca prea mult!

  4. prima teapa: spaga grea o primesc asistentele, si nu medicii. II: medicii buni deja pleaca pe capete din tara deoarece aici sunt platiti f prost si subapreciati. Abstractizand fel si fel de cazuri de medici cu functii grele prin spitale samd raman cei multi care castiga destul de putin in conditiile in care stau 6 ani intr-o fac grea. Este atat de usor sa generalizam pe baza unor cazuri din presa sau fel si fel de surse subiective… si uite asa pe baza a cateva exemple catalogam ditai breasla… N-aveti decat, crema profesionista pleaca deja si o sa ramaneti cu toti incompetentii… ( deja sunt curios ce o sa mai ziceti atunci ). Ma distreaza un singur lucru: oamenii cu critica si-o fac cu mana lor!

  5. iar vorbesti cu minore?

  6. @Vasile: da, ca de obicei is minore astea care dau bacu’ si merg la facultate.

  7. @Costume adulti: uite sa zicem ca eu is la facultatea X, normala .. fac 5 ani cu tot cu masteru .. si poa sa fie ceva facultate grea… pentru ca exista si facultati mai grele decat medicina .. let’s face it .. acolo tocesti si atat .. partea grea e ca ai ditamai responsabilitatea cand termini .. eu de ce nu primesc spaga ca fac 5 ani ? ha ? a da .. eu nu am salariu de doctor de-aia ..
    Si da, generalizam pentru ca aici chiar este cazul .. sa fim seriosi ..cine poate zice ca a fost internat (cu ceva grav.. nu cu mi-am rupt o unghiutza) si nu a scos nici un ban din buzunar ? ia sa vad ..

  8. Eu chiar am avut un cosmar. Ma imbolnavisem si ajunsese la spital si aia ma chinuiau pe acolo. Pana la urma am fugit din spital ;))

  9. Wow tu ai probleme serioase cu cosmare de gen=)), daca dadea-i spaga nu te mai chinuiau poate.

  10. La doctori spaga e in loc de salariu. Cand consideri sa urmezi o cariera la asta te gandesti, la salar’.

Tu ce ai de zis?

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.