Cum PDL, PSD şi PSD sunt de acord cu autonomia “Ţinutului Secuiesc”

Foarte simplu.

Toţi liderii importanţi ai politicii româneşti vor fi prezenţi la Congresul UDMR, programat la Oradea, pentru 26 şi 27 februarie. Aşteptat de toată lumea, preşedintele Traian Băsescu s-ar putea să lipsească, având la acea dată o deplasare externă în Kuweit, potrivit unor informaţii de la Administraţia Prezidenţială.

Schimbarea garniturii de conducere a UDMR nu-i lasă indiferenţi pe liderii celor mai importante partide din România, fie că se află ele la putere sau în opoziţie. Reprezentarea, la cel mai înalt nivel, a acestora a devenit o mişcare de strategie şi imagine politică.

Ăsta fiind un text dintr-un articol cu titlul “PDL şi PSD-PNL se vor bate la Congresul UDMR pentru mâna miresei maghiare” din Gândul.

O mişcare de strategie şi imagine politică? Păi chiar toate partidele vor să-i impresioneze pe unii care obţin câteva (maxim 10, să zicem) procente la orice alegeri? Cam multă disperare.

Apoi avem şi “Autonomia teritorială, următorul obiectiv al UDMR”, în Jurnalul. Şi, cel mai probabil, nici unul dintre prietenii UDMR-ului n-ar avea nimic de comentat, că doar e … mireasa lor.

Totusi, chiar şi ca idee, e cam trist că politicienii care promit să facă atâta bine ţării şi oamenilor sunt atât de prieteni cu alţii care vor să dezbine ţara. Eu n-aş putea să fiu prieten cu cineva care face rău cuiva cui aş vrea eu să fac bine. N-are cum să existe aşa ceva.

Concluzia?

În curând UDMR, care teoretic ar reprezenta nici măcar 150.000 de oameni (adică sub 7% din populaţia ţării), va face exact ceea ce vrea cu 20 de milioane de oameni. Şi asta doar pentru că cineva îi lasă să facă ce vor.

Să sperăm totuşi că n-o să fie atât de rău. :)

Un comentariu la Cum PDL, PSD şi PSD sunt de acord cu autonomia “Ţinutului Secuiesc”

Tu ce ai de zis?

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.