Când o să învăţaţi să nu daţi “Allow” la toate aplicaţiile dubioase?

… lumea nu s-a liniştit după treaba cu vizitele pe profilele de Facebook.

Pe Facebook, când ajungeţi pe pagina unei aplicaţii o să vedeţi un titlu ca “Request for Permission“, unde vi se explică pe scurt că aplicaţia aia ar putea face multe chestii cu profilul vostru. Să scrie în locul lor pe profil, pe profilele altora şi multe chestii care uneori pot dăuna (Access my basic information, Post to my Wall, Access my profile information). Pot dăuna fraierilor care dau Allow, pentru că ăia care au făcut aplicaţia îşi ating scopul până se prinde lumea.

Azi avem o aplicaţie care postează pe wall-ul prietenilor un link catre o pagina de Facebook. Ceva cu “OMG.. Look What THIS Kid Did to His School After Being Expelled!“. Asta pentru început, pe urmă am observat că da automat like la pagini precum “I Love Money”, “I Love My Mom” şi “I Love Pets”.

Şi fiind fani ai respectivelor pagini o să vă apară linkurile noi postate pe paginile alea. Adică ori cineva face bani pe spatele vostru ori încearcă să mai răspândească nişte mizerii cu care până la urmă vor încerca să mai facă nişte bani cu voi. Sau să vă ia datele din profil. Una din astea.

Mă gândesc că nu vă convine nici să vedeţi linkuri aiurea cu care nu aveţi treabă şi nici să vă ia cineva datele personale. Aşa-i?

 

Frumos, nu?

Din nou, dacă daţi click AICI puteţi să intraţi la sectiunea cu aplicaţiile de pe Facebook şi să stergeţi aplicaţiile care fac mizerii.

3 comentarii la Când o să învăţaţi să nu daţi “Allow” la toate aplicaţiile dubioase?

  1. asa e, trebuie sa nu mai dam click pe orice prostie de pe facebook, mai nou e plin de virusi oricum.

  2. Trebuie sa avem grija de securitatea datelor. Cel mai bine este sa respingem aceste cereri, daca nu suntem convinsi de utilitatea lor, sau cea ce vrea sa faca acel programel.

  3. multi idioti sunt pe lume :)) si dupaia se mai plang de ce le sunt hacuite profilele, cunosc 5 astfel de specimene

Tu ce ai de zis?

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.