Fanta de la “ei” şi Fanta de la noi

Avem în stânga o Fanta de portocale care se vinde la noi în România şi în dreapta o Fanta de portocale care se vinde în Irak, produsă în Kuweit.

Diferenţele există şi dacă e să vorbim doar despre culoare, însă importantă era diferenţa de gust. Fanta românească, asta cu “gust răcoritor de portocale”, nu pare să se fi intersectat vreodată cu ceva care să aibă un gust de portocale. Lămâi, varză murată, chestii de astea ar avea şanse să conţină, însă nu conţine nimic cu gust de portocale. Ştim asta cu toţii. Fanta din Irak mai seamănă cu un suc de portocale. În nici un caz nu este un gust puternic de portocale nici acolo, dar exista într-o măsură destul de decentă.

Fanta

Pe Mediafax (şi nu numai) se vorbea despre cum Coca Cola produce chestii mai nasoale pentru ţările din estul Europei decât pentru cele din vest. Totuşi acum cred că e destul de clar că şi pentru tările arabe Coca Cola are produse diferite, să nu zicem mai bune, decât pentru estul Europei. Asta e, dacă nouă ne place …

O poză şi cu concurenţa …

fanta & 7up

Mulţumim celor care au făcut posibilă această comparaţie.

4 comentarii la Fanta de la “ei” şi Fanta de la noi

  1. asta o stiam de mult :)) si nu trebuia sa se duca atat de departe sa ia o fanta :)) la vecinii nostri greci era mai aproape.

  2. si la bulgari e mai bun sucul decat la noi. Problema e ca noi in tara primim doar esenta de cola si fanta. iar astia le lungesc cum vor chilotii lor.

  3. Eu am cuparat Fanta din Ungaria si este totatl diferit de sucul produs in Romania. La noi mai lungesc reteta.

  4. Pingback: Fanta: România, Belgia și SUA - Teniescu.ro

Tu ce ai de zis?

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.