“Cum să spionezi cu telefonul mobil”

Sau cum să punem titluri interesante pentru articole de căcat şi care nu spun nimic. Lecţia de azi vine de la Jurnalul.

 Tehnica “pinging” practicată de ziariştii lui Rupert Murdoch pare mai eficientă decât cele folosite legal de anchetatori New York Times a dezvăluit secretele tehnicii “botezate” astfel în birourile jurnaliştilor criminali, despre care se crede că ar fi spionat cel puţin 3.000 de oameni importanţi. În principiu, tehnica constă în lo­ca­li­zarea, prin intermediul antenelor de telefonie mobilă, a semnalului unui telefon celular aparţinând unei persoane, depistând astfel locul unde se află aceasta. Tehnica de “pinging” oferă în timp real, prin intermediul antenelor de telefonie mobilă, datele necesare localizării unui telefon mobil. Dar pentru aceasta este nevoie de un sistem întreg ce presupune mai multe instituţii şi, evident, mai mulţi “co­laboratori” care trebuie “re­cru­taţi”. În cadrul fiecărei societăţi de telefonie mobilă există o mână de oa­meni “de maximă securitate” cărora li se încredinţează autorizaţia de a intercepta, în cazuri excepţionale, telefoanele mobile ale abonaţilor. În Marea Britanie, apro­ximativ 1.000 de astfel de cereri ajung anual la operatorii celor patru reţele de telefonie mobilă şi numai apro­ximativ 200 de persoane sunt auto­rizate să iniţieze aceste cereri. Acest perso­nal secret funcţionează în baza unei legi de securitate a telefoniei mobile, RIPA (Regulation of Investigatory Powers Act), care prevede, între altele, ca un înalt responsabil al po­li­ţiei sau securităţii să fie auto­rizat să semneze respectiva cerere de interceptare.

Acum vă înjur dacă nu aţi înţeles. Păi ce e greu?

În fiecare ţară o fi maxim câteva sute de oameni care pot intercepta telefoanele mobile. Persoanele alea trebuie să le corupeţi şi gata. Asta e tehnica. Ce e atât de greu? Găsiti nişte oameni de la S.R.I. / alte servicii care se mai ocupă cu asta sau eventual de la Orange/Vodafone/Cosmote care să vă intercepteze telefonul dorit şi GATA!

Noroc cu jurnalismul ăsta de calitate de la Jurnalul, altfel cine ştie când aflam noi cum să spionăm cu telefonul mobil.

Un comentariu la “Cum să spionezi cu telefonul mobil”

  1. Am crezut ca ne dai niste solutii mai simple :)

Tu ce ai de zis?

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.