Se vând undeva caracterele / literele nefolosite de pe internet?

Și “undeva” mă aștept să se refere la vreun fel de piață secretă, pe care doar ăștia care fac economie la caracterele folosite pe internet o cunosc, iar ăștia care se mai chinuie să scrie cuvintele cât de cât întregi n-au voie să afle de ea, ca să facă doar ăia mai șmecheri bani din vânzarea ilegală de caractere nefolosite.

Nu-mi imaginez ce e în mintea ălora care se mai chinuie să scrie ciuntească cuvintele chiar și pe Facebook, ca să nu scrie mult. De parcă la sfârșitul lunii vine cineva la Facebook cu factura tăiată pentru traficul generat de caracterele din comentarii sau statusuri.

N-are cum să fie mai ușor decât scrisul corect / normal. Dacă ești obișnuit să tastezi “p” în loc de “pe” (sau altceva asemănător) ce te faci când ai de scris o chestie ceva mai oficială? Te-ai obișnuit să tastezi ca un prost și acum te chinui să iasă ceva corect. Sau dai cu greșelile peste text și te faci de râs când citește cineva mai puțin analfabet decât tine. Sau varianta a doua, când te chinui sa prescurtezi inutil niște texte. N-are sens orice varianta alegi.

maimuta la PC

E greu de crezut și că obișnuința mai este o scuză pentru așa ceva. A fost o vreme când era greu cu SMS-urile, erau puțin și scumpe, și de aici li se trage, în mare parte, oamenilor teama de a folosi multe caractere. Păcat că anii SMS-urilor puține a trecut. Rar găsim să mai fim limitați la SMS-uri în anul 2012. Da, nu putem trimite multe dintr-o rețea în alta și aici intervine telefonul al doilea.

Unii trăiesc cu impresia că ar scrie MULT mai repede dacă ciuntesc textele. Dar aici ne lovim de altă problemă. Mulți folosesc “k” în loc de “ca”, “p” în loc de “pe” și tot așa, asta până ajungem la “da” și “nu”, unde, brusc, lumea devine foarte darnică și chiar dornică de a tasta “dap” și “nup”. Da, are sens. Ne chinuim într-un loc să scrie mai scurt și în altul, unde avem și varianta destul de scurtă găsim ceva mai lung. Dacă folosim de 2 ori “dap” / “nup” degeaba am prescurtat “ca”, “pe”, “slbz” de 2 ori, nu? Da’ cine să aibă atâta creier să vadă și gramul de logică?

Toate ca toate, da’ hoții de virgule chiar n-au nici o scuză și merită împușcați în ochi pentru că descifrarea textelor produse de ei durează mult mai mult decât timpul economisit de ei cu o virgulă.

N-aș vrea să îmi imaginez cum se descurcă oamenii ăștia prin școli.

De curiozitate am întrebat pe cineva:

– Da’ de ce folosești “y” în loc de “i”?

… luați un loc înainte să continuăm.

– Așa m-am obișnuit …

Hm, păi … UNDE?!?!?!

… ce mult text despre nimic.

Un comentariu la Se vând undeva caracterele / literele nefolosite de pe internet?

  1. Da pe aia care nu scriu cratimele ii accepti ? :-s

Tu ce ai de zis?

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.