Acer Aspire 7750G (i7-2670QM, 8GB RAM, 750GB HDD, AMD Radeon HD 7670M)

S-au facut deja câteva luni bune de când l-am cumpărat și n-am știut ce să scriu despre el, fix de asta nici n-am făcut-o.

Numele întreg al laptopului este Acer Aspire 7750G-2678G75Mnkk și are ca piese principale: i7 (2670QM), 8GB DDR3, HDD de 750GB și un AMD Radeon HD 7670M cu 2 GB RAM. Rezultatul muncii componentelor se poate observa pe un ecran LED HD+ de 17.3″.

De ce am ales Acer Aspire 7750G

După laptopul cu Core2Duo de 15.4″ m-am decis să caut exact chestiile de care am nevoie, și anume: display de 17″, procesor quad-core (implicit Intel i7), un GPU decent, posibilitatea de a adăuga RAM și USB 3.0.

CPU

Acum au început să apară procesoarele cu Ivy Bridge, dar și Sandy Bridge încă este o opțiune destul de bună. Prin aprilie încă nu era nici un laptop cu Ivy Bridge lansat. Spun că Sandy Bridge pare ok pentru că își face treaba bine. Pentru treburile gen office se foloseste doar CPU-ul, placa video dedicată stă în repaus pentru că se foloseste doar placa video Intel HD, rezultând astfel mult mai puțină căldură degajată, mult mai puțin zgomot și un consum mult mai mic.

GPU

Cum am zis și mai sus, are un AMD Radeon HD 7670M care, in general, intră în funcțiune doar la jocuri. Da, se poate seta la ce aplicații să pornească, dar până la Photoshop și jocuri n-are nici un motiv să intre în funcțiune.

AMD Radeon HD 7670M nu este nici Maybach-ul plăcilor video și nici Dacia. În condiții normale și fără setări exagerate se descurcă bine. Am testat și n-au fost probleme la Dirt 2, Darksiders 2 și Max Payne 3. La Need For Speed: The Run mai apăreau mici probleme când era vorba de multe surse de lumini. Cel puțin atunci se manifesta, putea la fel de bine să fie de vină și optimizarea nepotrivită a jocului.

RAM

Default vine cu 8 GB DDR3 cu posibilitatea de a adăuga până la 16 GB. E bine, dacă îl țin mai mult de 2-3 ani s-ar putea să fie la limită ăștia 8 GB.

HDD

Și la HDD există posibilitatea de a adăuga încă unul. Singura problemă ar fi că trebuie schimbat capacul de pe fundul laptopului. Pe eBay l-am găsit pe la 20$ și în România, dacă rețin bine, l-am găsit la un singur magazin online. Aici se poate vedea cum arată capacul de care aveți nevoie în caz de 2 HDD-uri.

HDD-ul este de 750 GB și are doar 5400 rpm și s-ar putea să se simtă uneori nevoia de o viteză mai mare. Depinde mult de modul de lucru al fiecăruia.

Baterie și temperaturi

Cel mai mult îl țin pe baterie când merg cu trenul și n-am noroc de prize funcționale. La o luminozitate medie ține cam 2.5 ore de film. Duce lejer și peste 3 ore dacă nu forțăm foarte mult cu luminozitatea sau aplicațiile.

La un mod de lucru normal stă până în 55 de grade și la jocuri ajunge cam până la 88-89 de grade. N-am reușit să-l încălzesc cu nici un joc atât de tare încât să se stingă de la căldură.

Ce nu-mi place

USB-ul pe partea dreaptă. Sunt chiar 2 porturi USB pe partea dreapta, chiar și cel USB 3.0. Dacă e un cablu care nu stă la locul lui infipt în portul USB atunci poate deveni deranjant.

Sunetul boxelor este decent, volumul parcă nu strica dacă era ceva mai tare. Ca o comparație, se aude ceva mai încet decât la un Dell din seria N, modelul ăsta din 2011-2012.

Doar plastic – pe mine nu mă deranjează asta, am mai avut laptop avea toată carcasa din plastic și nu a pățit nimic. Pot rezista și fără tablărie pe carcasă.

Am prea multă mizerie pe taste ca să mai fac eu poze. O prezentare mai bună de atât oricum nu puteam să scot. Cam așa arată la exterior. A se ignora bateria extinsă din video.

Preț: 3.499,00 Lei la evoMAG.

Alte laptopuri din seria 7750G.

Altă recomandare: Asus cu 18.4″ full HD si i7 de la MarketOnline.

4 comentarii la Acer Aspire 7750G (i7-2670QM, 8GB RAM, 750GB HDD, AMD Radeon HD 7670M)

  1. habar n-am cum am ajuns pe blogul tau dar, daca tot sunt aici, iti las comentariul asta, ca sa nu zici ca sunt nesimtit

  2. salut . te rog arata-mi link al site-ului romanesc si e-bay unde ai gasit capacul necesar pentru a instala al doilea HDD . Eu am gasit decat ceva din state unde nu mai au stocuri si ceva in germania cu 60 de euro

Tu ce ai de zis?

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.