Acer Aspire V3-571G

Înainte de Crăciun a trebuit să caut un notebook destul de performant pentru cineva. Pretenţiile nu erau mari: procesor bun şi placă video bună. În mare parte, trebuia să fie util pentru proiectare, lucrul cu 3D şi alte chestii de ingineri.

Am ales Acer Aspire V3-571G-736B4G50Maii datorită procesorului, i7-3630QM, şi al GPU-ului, nVidia GeForce GT 640M cu 2 GB RAM.

De ce?

Dacă tot trebuia să fie i7 am ales un procesor construit pe arhitectura Ivy Bridge, motivele fiind evidente: procesoarele Ivy Bridge sunt mai performante decât cele Sandy Bridge, Ivy Bridge are un consum de energie mai mic şi performanţele sunt mai mari. Există şi i7 cu Ivy Bridge care nu este quad-core, sunt modelele care au U sau Y la sfârşitul numelui, şi de obicei sunt pentru notebookuri cu o mobilitate şi mai mare.

De ce am ales nVidia GeForce GT 640M? Pe notebookuri cu i7 de până în 4.000 de lei n-am văzut un GPU mai potrivit decât GT 640M. Am găsit pe un Asus cu i5 un GTX660M, dar ăsta era notebook de gaming, nu de oameni serioşi.

Seriile de la nVidia pot păcăli foarte uşor, am zice că un GT 635M sau GT 630M ar fi destul de aproape ca performanţe de GT 640M şi că sunt asemănătoare şi puţin mai slabe. Destul de greşit. Seriile 630M şi 640 au arhitecturi diferite şi performanţe deloc asemăntoare.

S-ar putea să nu vă convină următoarele 2:

În funcţie munca pe care o faceţi pe notebook s-ar putea ca un HDD cu 5400 RPM să “nu vă ajungă” şi să pară că multe lucruri se mişcă mai încet. Pentru problema asta folosesc un Momentus XT de 750 GB, cu 8 GB SSD şi 32 MB buffer. Preţul: 525 de lei la evoMAG.

Acest model de Acer vine cu 4 GB de RAM instalaţi şi oferă posibilitatea de upgrade la 8 GB RAM. Atât. S-ar putea ca ăştia 8 GB să nu fie suficienţi într-o zi care va veni peste 2-3 ani. Trebuie gândită puţin în avans problema asta.

Şi dacă vreţi să vă faceţi şi o idee despre cum arată:

Preţuri:

7 comentarii la Acer Aspire V3-571G

 1. Un v3 am si eu,numai ca e cu i5;da hardu e mare,750,de 5400 deci degeaba,astept pret bun la un SSD;vreau sa-i maresc RAMul,aici ajuta-ma te rog,maxim e 8 vad dar pe cat?pot 1333?si caut un caddy pt hard in loc de dvd-drive,se gasesc pe la noi?BAfta

  • poti 1333 la asta, despre al tau n-as putea zice. iei un soft gen Everest si vezi informatiile despre RAM si cumperi altii la fel, ca si daca ar suporta si chiar ai lua unii mai rapizi tot ca cei deja montati ar functiona.

   cat despre caddy, nu stiu daca la noi se vand, adica n-am vazut. poti incerca la Oktal, ei aduc mai multe maruntisuri pt Acer. pe amazon sau ebay gasesti sigur.

 2. Deci nu pot pune pe alta frecventa?decat ca cea deja existenta?

  • ba da. ideea era ca ambele module o sa functioneze la aceeasi frecventa, adica la frecventa modulului cu frecventa mai mica.

   pentru V3 ar fi ok daca ai pune la 1333 MHz.

 3. Scuze ca nu am precizat,pun 2 placute a cate 4 gb,2x4gb la 1333,asa e bine da?deci maxim 8?HDD caddy am vazut pe okazii cam la 1 mil.Bafta

 4. foarte buna alegerea. sa-l stapanesti sanatos.

Tu ce ai de zis?

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.