Ca să nu ne fure hoţii din casă …

… că suntem prea proşti să ne încuiem uşile de la casă şi dacă a reuşit hoţul să intre în bloc atunci, automat, ne-a şi prădat. Nasol rău să fim atât de proşti.

http://img.teniescu.ro/albums/blog/Imagine1662.jpg

Mai amuzant de atât e că afişul ăsta era pus şi pe uşa de la ieşirea, sau intrarea, din spate, care uşă nu se poate încuia că cineva a binevoit să buşească broasca aia. Şi da, afişul a fost pus după ce s-a stricat broasca.

Tare am impresia că afişul a fost pus la sfatul poliţiei de proximitate, sau ceva, că a fost şi administratorul pe la proştii de noi să ne zică să nu dăm drumu’ în casa la toţi dubioşii care spun că-s de la gaze. Bine, aşa o să facem!

Acum serios, ăsta e singurul sfat util pe care ni-l dau ei? Să încuiem uşa de la intrarea în bloc şi să nu lăsam dubioşii în casă? Păi cum nu prea se încuie uşa e mai greu s-o încuiem, dar chiar şi aşa, dacă vine unu să fure îl opreşte o uşă încuiată? Uşa care, dacă ne referim la aia din spate, e în … spatele blocului, unde nu circulă nimeni şi nu sunt decât nişte tomberoane şi garduri acolo. Ar putea să stea hoţul şi o noapte întreagă să se chinuie să o spargă că nu-l prinde nimeni. Deci n-avem plan pentru cazul în care hoţul intră pe cont propriu în bloc şi noi nu suntem acasă? Nu prea.

Să fi fost oare alte sfaturile mai utile de atât? De exemplu “schimbă mizeria aia de uşă de carton?”, că mai sunt vecini care au uşi d-alea de când a fost construit blocul, adică 2 placaje de lemn cu o broască chioară. Dacă mă gândesc mai bine nu din cauza asta se fură din apartamente, ci din cauză că nu se respectă regula din poza de mai sus. Mi-e şi greu să zic că cineva a furat de la aia care au uşi la fel de rezistente ca şi cutia de carton în care a venit frigiderul şi broască în genul ăleia de la cutia poştală că ar fi mult zis. Ca şi cum ai găsi ceva pe jos şi cineva zice ca de fapt l-ai furat.

Ia gata, verificaţi încuierea uşilor de acces!

4 comentarii la Ca să nu ne fure hoţii din casă …

  1. Daca au lasat usa deschisa, merita sa le intre hotii. Sa fim seriosi, cine-si lasa usa deschisa?

  2. ma daca va uitati are Michael Moore Bowling for Columbine, se duce in Canada si acolo multi isi lasa cica usile deschise la case…:))

  3. E cel mai simplu sa treci de o usa cu interfon.

    Suni pur si simplu la un apartament si zici ca stai la 4 si ti-ai uitat cheile acasa.

    Si cu asta basta, ai intrat.

Tu ce ai de zis?

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.