Machete sau telefoane?

Eu m-am gândit să mă piş pe toate magazinele de telefoane mobile care expun nişte machete în locul telefoanelor şi apoi se mai aşteaptă ca lumea să şi cumpere ceva de la ei.

Păi să o luăm logic. Ce au comun macheta şi telefonul original? Forma, atât! Cu ce mă ajută că îi văd forma? Fiind şi legat acolo în magazin nici măcar nu pot să văd cum ar sta în buzunar, dacă tot se oferă să prezinte forma. Şi atunci ce am rezolvat? Îi văd forma şi, eventual, îmi dau seama dacă tastele sunt destul de mari. Şi mai departe? Dacă vreau şi eu să văd cum se mişcă, cum face o poză, cât de pentru proşti e meniul, atunci ce fac? Mă picur pe ea de machetă, nu mă ajută cu nimic. Formele unui telefon pot să le văd şi pe interneţi, doar că aici nu pot să-l testez cum vreau eu.

La faza cu machetele Germanos, Vodafone şi Cosmote sunt campioni. În loc de telefoanele alea mai interesante au băgat machete. Că doar de ce să testezi un telefon dacă vrei să-l cumperi? N-ai de ce. Am văzut la Vodafone că la ei frica e şi mai mare, telefoanele scumpe le-au inchis dupa nişte plastice, să nu vină tot ţăranul să-şi lase amprentele pe ele.

Pe lângă idioţii cu machete s-a băgat şi Samsung cu o treabă de genul ăsta. În AFI Palace au pus în unele locuri nişte plastice d-astea mari în care au închis câte un Galaxy S. Nu ştiu dacă era adevărat sau machetă pentru că ecranul era negru si pe acolo nu era nimeni care să-mi scoată telefonul să-l prezinte. Şi atunci care-i şmecheria? E pus acolo să ne facă în ciudă? Pe ăsta nici măcar la formă nu avem voie să-l simţim.

Parcă prea ne iau la mişto ăştia care vor să ne vândă ceva. Dacă e să ne gândim altcumva … există şi Okazii, iar pe Okazii există şi oameni care vând telefoane noi, si tot ăştia te şi lasă să-l testezi.

Treaba asta cu prezentarea mărfii este probabil unul din puţinele avantaje pe care le mai au magazine clasice faţă de cele online, păcat că sunt atât de proşti că nu ştiu să profite. Încă e bine că au totuşi oameni care ştiu ceva despre produsele pe care le vând că altfel chiar ar fi fost dezastru.

Oricum, eu le doresc o moarte lentă.

17 comentarii la Machete sau telefoane?

  1. Mda, este foarte adevarat. E treaba lor ca nu stiu profita dar ar castiga mult daca ar profita.

  2. E bine stiut faptul ca romanul e un chiolban in ceea ce priveste cumparatul/probatul. Tocmai d-aia pun telefoanele mai scumpe in plastice, sa nu le ia chiolbanii sa le scape pe jos, sa nu le frece sina/ clapa sa nu faca “ravagii” prin meniu si setari…

  3. @Teniescu: la Orange Shop sunt numai telefonae autentice expuse, nu sunt machete, asadar mergeti le vedeti acolo si le cumparati de unde credeti:).frumos ar fi tot de acolo

  4. @ionutzone: stiu ca la Orange Shop sunt expuse, dar nu toti vand aceleasi telefoane. :)

  5. Mai bine machete decat telefoane va spun eui..pai la cata ciobanime si cretinism exista,ar trebuii inlocuite saptamanal pentru ca s-ar produce defectiuni si nu cred ca exista cineva dintre noi sa cumpere un asemenea telefon care a fost umblat pe el!

  6. @Stefan: nu zice nimeni sa puna in vanzare telefoane pe care le-au expus deja, lol
    (eventual le-ar vinde la un pret redus, ceva in genul cum face emagul cu produsele care au fost resigilate)

  7. Hai, mai puneti reclama jos, ca e prea multa.

  8. Ai perfecta dreptate ! Mi-am cumparat ca taranul un telefon bengalez. M-am laudat cu netul ,cu Mp4,cu reportofonul aproape nelimitat ,cu T.V. -band . e.t.c. Nu fac reclama si nici aut -reclama dar …mai frate ,NU AM SEMNAL DELOC NICAERI ! fir-ai tu al dracului de panarama de telefon Samsung – ultra cacat ,mai bine pastram vechitura de Nokia. Scuza-mi iesirea te rog ! Ti-am spus ca sunt TARAN si cumpar tot ce zboara -CA L-AM ARUNCAT ! 10 Q- Realistul Regalist.

  9. :))) he he…pai de ce nu ti-ai luat unul din gama Nokia sau Sony ?? Iti spun eu ca nu aveai probleme de genu’ !
    Si referitor la chestia cu expunerea,sa stii Tamias ca eu iti vorbesc de un caz real ..adica so-a luat un amic de-al meu telefon..si abia dupa aceea si dat seama ca fost pe post de ‘macheta”..proba :( Decii sunt magazine care fac si d-stea..de-aia iti spun.Salut!

  10. cat de curand online-ul o sa ia toata piata
    la cum se ocupa astia cu magazine si la cat de aroganti sunt…

  11. Eu aleg telefoanele si de obicei le cumpar de pe net nu de la nesimtiti din magazine

  12. Sincer eu as alege mai degraba telefonul decat macheta pentru ca telefoanele sunt ireprosabil de o calitate mai buna

  13. Pana la urma, indiferent de ce ghertoi pune mana pe ele sa le testeze, ar trebui si aia sa lase niste exemplare de telefoane de sacrificiu, ca altfel, cum naiba te hotarasti sa-l cumperi daca habar n-ai cu ce se mananca meniul, functiile si alte alea?

  14. Chestia asta cu probatul telefoanelor in magazine poate fi asemanata foarte usor cu piata cand te trezesti cu o vreo tiganca daia la taraba: Nu pune mana las ca iti dau eu!!!!!

Tu ce ai de zis?

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.