IREAL! Cum crede presa din România că un tren îți poate rupe capul

Se dă videoul de mai jos cu urmatorul titlu “IREAL! O interventie DIVINA a salvat-o de la o moarte CUMPLITA! A tras capul din fata trenului in ULTIMA clipa! VIDEO HALUCINANT“. Peste 10 mii de rezultate înseamnă prostie multă. Dar să vedem despre ce este vorba:

Într-un document AFER (Autoritatea Feroviară Română) găsim următoarele

Art. 29.- (1) Distanta minima intre axele liniilor duble sau intre axele a doua linii simple vecine, in linie curenta, in aliniament, trebuie sa fie de 4.000 mm. Pentru liniile modernizate sau nou construite distanta trebuie sa fie, de regula, de minim 4.200 mm. Exceptii se admit numai cu aprobarea autoritatii de stat in transporturile feroviare in baza documentatiei tehnice avizate de AFER.

Acum vine și lucrul cel mai important: ce lățime are un vagon de la CFR? Lățimea maximă a unui vagon care circulă pe liniile noastre este undeva sub 2,9 metri, pe la un 2.880 mm la vagoanele mai noi, modelele mai vechi fiind chiar cu câțiva centimetri mai puțin late.

Dar ăia din film vorbesc în engleză, nu? Nu-i nimic. Dimensiunile după care lucrează CFR, toată Europa, S.U.A și alții, însumând în total 60% din totalul căilor ferate din lume, sunt fix aceleași. Unde se simte influența rușilor este o mică diferență, dar și pentru situația asta concluziile de mai jos rămân valabile.

Ce înseamnă asta?

1. distanța dintre 2 vagoane care circulă pe linii vecine este de CEL PUȚIN UN METRU, ba chiar și dacă scoți capul și gâtul pe geam și o persoană din trenul de langâ face același lucru tot nu vă veți rupe captele decât dacă aveți capul și gâtul ca o vacă, ceea ce probabil sunteți dacă încercați porcării de genul ăsta și sper să stea vreun nebun în trenul alăturat să vă ardă un topor în cap atunci când vă intersectați.
2. în presă lucrează unii mult, mult, mult prea proști pentru a se putea documenta.
3. poate sunt și leneși, nu doar proști, pentru că informațiile de mai sus se pot afla de pe maxim 4 site-uri; în astea 4 intră și Google.

2 comentarii la IREAL! Cum crede presa din România că un tren îți poate rupe capul

  1. :))))

    PENTRU 5 MILIOANE SALARIU, CE TE ASTEPTI?

Tu ce ai de zis?

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.