NU campaniilor antidrog stupide!

“Diferenţa dintre un consumator de etnobotanice şi o vacă este că ea ştie ce iarbă să consume.”

Adică ce, dacă unu bagă etnobotanice e mai prost decât o vacă? Hai să ne batem joc de ăştia care se droghează. Că oricum suntem prea proşti să-i ajutăm chiar şi pe proşti. Am impresia că fiecare e liber să bage ce vrea. Eu am libertatea sa aleg dacă ma droghez sau nu, iar cel care o face poate alege cu ce se droghează. Simplu. Nu trebuie să ne batem joc unii de alţii pentru alegerile astea. Mai ales când e vorba de unii care ar trebui să-i ajute. Sau nu, nici măcar n-ar trebui, dar se oferă să o facă şi o fac într-un fel foarte prost.

Nu pot să spun decât că cineva trebuie să fie pur şi simplu retardat ca să vină cu o declarţie ca “Cine renunţă la viaţă şi îmbogăţeşte un dealer de etnobotanice este o vită” sau cu un slogan “Diferenţa dintre un consumator de etnobotanice şi o vacă este că ea ştie ce iarbă să consume”.

Bun, e adevărat că probabil cei care consumă etnobotanice nu sunt cei mai inteligenţi oameni de prin zonă şi atunci dacă-i luam cu comparaţii cu vaci nu-i ajutăm DELOC.

FIECARE campanie antidrog sună cam aşa:

  • Drogurile sunt rele!
  • Spune NU drogurilor!
  • Drogurile schimbă strică tot!
  • Drogurile o f*t pe mă-ta!

DE CE?

De ce sunt rele drogurile? De ce să le spun “nu”? Ce risc, ce pierd?

De obicei asta nu zice nimeni. Nimeni nu-i ia pe elevi, să le dea doi pumni în gură, şi să le arate CE pot păţi din cauza drogurilor. Să vadă EFECTELE lor asupra corpului şi să le explice cineva foarte CLAR cum nu li se mai scoală de la droguri, cum o să arate ca nişte boschetari şi cum li se distrug organele şi creierii capului.

Şi când eram eu prin liceu, acum o grămadă de ani, se mai ţineau nişte ore în care vorbeam despre droguri. Căcaturi INUTILE, plictisitoare şi DELOC înspăimântătoare. Că ne povestea despre un prost care nu a putut să se lase de droguri şi a cheltuit o grămadă de bani ca să scape cumva nu impresiona pe nimeni. Nu ne-a făcut nimeni să înţelegem care-i RĂUL pe care drogurile îl fac.

Dependenţa? Asta e problema cu drogurile? Păi suntem dependenţi şi de calculator, internet şi telefon. Cu toate astea putem să facem şi bani cu calculatoarele şi internetul şi nici nu murim din cauza lor, chiar dacă suntem dependenţi.

Deci …

Campaniile astea ar trebui să fie foarte simple, nu să încerce să oblige oamenii să se lase de droguri, ci doar SĂ ÎI INFORMEZE despre situaţia cu consumul. Atât.

În rest, fiecare e liber să aleagă dacă se drogează sau nu. Important e să fie infomat.

4 comentarii la NU campaniilor antidrog stupide!

  1. Hai ca bati campii pe azi. Astept urmatorul articol.

  2. Mie mi se par de tot rasul pozele alea de pe pachetul de tigari. Pt multi cea mai inspaimantatoare faza e aia cu impotenta. La droguri in afara de slagarele Voltaj cu “spune nu la droguri” si ceva poze cu mere stricate care se injecteaza (de tot rasul de altfel), nu a avut ce sa imi atraga atentia. Asa ca nu te mai gandi la informare ca nu exista.

  3. pentru ca ruleaza si la tv campania…si acolo ai cateva restrictii …

Tu ce ai de zis?

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.