Despre om şi smartphone

Până acum, de când e moda telefoanelor scumpe pe care nu le folosim la adevarata lor valoare, am observat câteva chestiuni:

Cumpărăm telefoane scumpe pe care nu ştim să le folosim

Se întâmplă des aşa ceva. Oamenii aud de un telefon “tare” şi apoi şi-l cumpără. Nu contează că au dat un salariu pe el şi apoi îl folosesc pentru SMS-uri, Yahoo! Messenger, Facebook şi, eventual, apeluri. Ei l-au cumpărat şi sunt mândri de asta.

Când vine vorba de aplicaţii apare întrebarea: Tu ce aplicaţii foloseşti? Ce aplicaţii folosesc PENTRU CE? Cu asta deja ai demonstrat că foloseşti telefonul pe post de jucărie cu care încerci chestii interesante când te plictiseşti, pentru că nu are nici un scop precis.

Setări mai avansate, update-uri de ROM sau diverse mânării prin telefoane nici nu intră în discuţie. Cu toată că dacă e să vorbim despre telefoanele cu Android, cam asta e toată şmecheria cu ele, că poţi face o grămadă de porcării, utile sau nu, prin ele.

Dacă sunteţi atenţi prin mijloacele de transport în comun, nici nu vă imaginaţi câte telefoane care valorează uşor vreo 200 de euro au soneria standard. Cine are câteva grame de interes şi pricepere mai mult ca sigur îşi va schimba soneria cu alta decât cea implicită.

Telefonul scump cu ecran mare

Lumea se aruncă cu capul înainte când e vorba de ecrane mari şi nu se gândesc cu ce se va hrăni acel ecran. Sau procesorul ăla puternic care nu e folosit la nimic pe lângă halitul de bateriei.

Ne-am cumpărat un televizor pe post de telefon şi ne plângem că seara rămânem fără baterie, deşi l-am scos din priză pe la prânz. E trist. Mai trist e ca am luat decizii fără să gândim următoarea mutare.

Alegem telefoanele după aspect

.. şi ignorăm performanţele şi calităţile lor. Le cumpărăm pe alea care arată mai bine, care au carcase mai interesante şi care atrag o atenţie mai care atunci când le punem pe masă.

E greu şi cu internetul mobil

Din 2 motive:

  1. mulţi nu şi-l permit; au avut odată bani de telefon, l-au cumparat şi apoi nu mai au de unde să scoată încă 3-4 euro pe lună şi pentru internetul mobil. Aşa că stăm mai mult pe offline cu ele.
  2. şi reţelele sunt praf. Dacă ieşim puţin din oraşele mari vitezele se duc la vale, acoperirea devine puţin mai rară şi conexiunea tot mai proastă. Asta cel puţin în cazul Orange.

Oare mai ţine mult moda cu telefoanele scumpe şi frumoase? Sau când o să înţelegem adevarata lor utilitate?

Adevărul adevărat e că nu numai haina îl face pe om, ci şi telefonul. Şi dacă tot suntem la telefoane, să vă recomand şi un telefon decent la un preţ bun: LG Optimus Black P970

Ghiciţi marca şi modelul telefonului:

telefoane

Un comentariu la Despre om şi smartphone

  1. telefon Perfectron S.E.X. Series

Tu ce ai de zis?

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.