Şi mai continuaţi să fiţi penibili încă o săptămână împotriva lui Băsescu?

Să citim ceva înainte de toate:

Sute de oameni s-au adunat, miercuri după-amiază, în faţa Teatrului Naţional din Piaţa Universităţii din Bucureşti, pentru a şasea zi de proteste. La fel ca şi în zilele trecute, manifestanţii scandează lozinci împotriva preşedintelui şi premierului, au steaguri şi bannere cu mesaje împotriva conducerii politice a ţării.

UPDATE 22.15 – În Piaţa Universităţii mai sunt aproximativ 500 de persoane, potrivit purtătorului de cuvânt al MAI, Marius Militaru.

CINCI SUTE DE OAMENI? Din DOUĂ MILIOANE? Asta ar însemna cam cât? E ca şi cum n-ar veni nimeni. E cam tot aia.

Partidul Naţional Liberal, cel care a cerut autorizarea protestului, a anunţat că la marşul şi mitingul care au loc joi participă 10.000 de persoane din Bucureşti şi din provincie.

Oamenii se încordează şi se strâng 10.000 de oameni din Bucureşti şi din provincie. Aveam cumva 10 milioane de cetăţeni cu drept de vot? Undeva pe acolo. Şi ce înseamnă 10.000 pe langă 10.000.000? O parte MULT PREA MICĂ. Atât. Un fel de nimic mai mare.

În mintea lor proastă democraţia înseamnă ca 20+ milioane de oameni să fie conduşi de cine vor 15 mii de idioţi. Asta pentru că … aşa vor ei. A, păi milioane de oameni sunt mulţumiţi sau cel puţini nu sunt nemulţumiţi? Nu mai contează! O mână de idioţi vor ca lucrurile să fie cum zic ei. Dar asta nu îi opreşte să-l muiască pe Băsescu pentru că el conduce singur. Când decide unul singur pentru multe milioane nu e bine, dacă ar decide câteva mii pentru toţi atunci ar fi bine. Ok, asta face sens.

#revolutie

Cine ar fi vrut să iasă în stradă ar fi ieşit din prima zi. Şi dacă nu din prima zi atunci din a doua zi. De ce ar aştepta o săptămână ca să se revolte? Ideea e simplă: ori te revolţi, ori nu. Oamenii nemulţumiţi ar ieşi în stradă atunci, nu peste 1 saptămână, când au timp sau când iese soarele, ca să nu le fie frig.

Până acum au ieşit fanii Antenelor şi ultraşii. Altceva? Atunci atât a fost. Mai băgaţi o fisă.

Nu vi s-a părut că protestatarii ăştia care cer bani mai mulţi, pensii mai mari, salarii, locuri de muncă sau impozite mai mici au fix gândirea unui copil de 5 ani? Genul ăla de copil care plânge o săptămână că nu-i cumpără mă-sa o jucărie pe care nu şi-o permite fără să moară de foame până la salariul următor. Cam aşa şi cu prostimea protestatară. Să fie bine ACUM, să nu gândim puţin în avans şi să împărţim bani fără număr, cu sau fără motive, şi peste 2 luni să ne plângem că murim de foame.

Dacă s-ar fi strâns măcar 3-4 milioane de oameni ar fi fost parcă o treabă serioasă. Dacă ar câştiga o echipă de fotbal din România vreun mare campionat pun pariu că ar ieşi mai mulţi oameni pe străzi pentru a sărbători asta, decât au ieşit zilele astea ca să protesteze.

8 comentarii la Şi mai continuaţi să fiţi penibili încă o săptămână împotriva lui Băsescu?

 1. http://mariusmioc.wordpress.com/2010/07/20/lista-participantilor-la-revolutie-din-monitorul-oficial/

  Ia ba d-aci si nu mai comenta!!
  Daca in 89 , conform Monitorul Oficial, or fost suficienti 189 de insi ca sa il dea jos pe Ceausescu , atunci de ce nu e ok ca is 10000 acuma ?!?!?!

  • au primit titlul 189, nu au fost 189, fraiere.

   După ora 10, venind din străzile laterale, mulțimea a început să ocupe piața din fața sediului CC. Astfel, la ora 11 erau circa 50.000 de oameni în piață, și în orele care au urmat numărul lor s-a mărit la peste 100.000.

   1. 100.000 doar la sediul CC.
   2. “in orele care au urmat”, adica nu 1 saptamana pentru a strange 10.000.

 2. ce ai cu oamenii? daca ei asa spera sa se rezolve ceva .

  • Iti zic io ca aia de is acolo nu s-or spetit cu munca peste zi, de is in stare sa mearga seara sa urle si sara in sus …

   Io cand gat serviciul (desi e munca de birou) abia astept sa merg acasa sa fac un dush, sa mananc si sa stau in pat ca tot omu… nu imi arde de mers si stat 4 ore in centru orashului si sa urlu ..

   Aia-i problema cu ei .. a … n-au locuri de munca ? … da ce .. mie mi-o dat statu loc de munca ?

 3. E bine, las ca e bine.

  Excat povestea ta de mai sus am avut-o de dimineata cu un taximetrist suparat de “multimea de romani” care protesteaza.

  Dupa cum zicea si taximetristul: “Ce mah, eu nu sunt om ? Eu nu vreau un trai mai bun ? Iti spun eu ca sunt, dar ca sa se intample ce imi doresc, tre sa muncesc mah, nu se umblu brambura pe strazi.”

  Dupa spusele acestui nene, in ’89 a fost in strada, ca toti ceilalti, ca atunci era cazul: “La revolutie am stat in strada ca nu se mai putea. Aia era dictatura si ne chinuia, acum avem ce ne-am dorit, si suntem multumiti. Astia din ziua de azi (protestatarii) sunt aia care ar fi ranjit la sanul cald al lui ceausescu. Habar nu au ce vor, doar sa le fie mai bine.” … si are mare dreptate.

 4. Mda… si uite cum Elodia nu mai e atat de importanta si tot ce vad e REVOLUTIE REVOLUTIE !!! Intrebare : de ce nu se fac revolutiile si manifestatiile vara sa fie mai usor de iesit afara ca poate asta iar incuraja pe oameni…. zic si eu :)))
  Teniescule stai chill ca nu trebuie sa castige Romania nimic trebuie doar sa avem iar cel mai mare brad luminat din lume, sau cel mai mare mic sau vreo mizerie de genu sa iasa 500de mii de oameni in Piata …
  si ca fapt divers ca am mers si eu intr’una din zile ca am o amica adepta de partid si sa ii duc ceva cald la bord… Am ajuns la concluzia ca oamenii astia nu stiu ce vor… striga asa aiurea si ceva ma face sa cred ca pe vremea lu ceasca aveau de ce sa strige dar acum?? s’a luat o baba de mine,protestatara femeia, ca de ce fumez in directia ei… mda ….Sper sa duca undeva toata nebunia asta …

Tu ce ai de zis?

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.