Pentru jurnaliştii de la EVZ şi Cancan e normal ca un sat să fie într-un oraş

Ştiam de “Banditul-whisky” înainte să fie prin presa românească, auzisem de el imediat după ce apăruse cartea lui, iar dacă nu mă înşel o am şi pe acasă, fără să insinuez că am citit-o. Asta ca să lămurim că auzisem chestii înainte să le fi deformat toată presa. Ştiam şi cum a fost prins, era o chestie destul de stupidă şi, dacă nu greşesc, era ceva cu o babă. Atât mai ţin minte.

Ce face presa cu Banditul-whisky?

Păi nu prea se pune de acord cu locul unde s-a născut şi, cel mai grav, unii ar spune că e “din satul Fitod din Miercurea-Ciuc”. Ok, pot confirma că Fitod este sat, problema e că Miercurea-Ciuc este un oraş. Între ele e o distanţă nu mare, maxim 3 kilometri să fie, dar unul e sat şi altul e oraş. Şi mai are sens “din satul Fitod din Miercurea-Ciuc”? Păi e dintr-un sat care e într-un oraş. Mai lipsea să fie oraşul în alt sat că atunci ne pocneau creierii pe taste.

Apoi altă parte a presei s-a decis să nu se mai complice cu sate şi oraşe şi l-au mutat direct în Miercurea-Ciuc. E ok, nu e chiar corect, dar macar are logică şi, există şanse să se fi născut chiar în oraş.

Între timp, cea mai sigură informaţie este că o să fie un film despre el şi banditul va fi interpretat de Johnny Depp. Unii ar zice că chiar el a cumpărat drepturile de ecranizare. Probabil era nevoie şi de altă băutură după The Rum Diary.

Tu ce ai de zis?

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.