De ce am fi atât de siguri că sfarşitul lumii nu vine pe 21 decembrie 2012?

Nu înseamnă că nu vine sfârşitul lumii dacă noi nu avem nici măcar o dovadă cum că ar veni. Se pot întâmpla multe fără ca noi să ştim.

Cum putem să contrazicem civilizaţiile antice dacă n-avem habar de puterea lor?

Există foarte multe lucruri pe care noi în 2012 nu le putem explica sau reproduce chiar dacă alţii le-au putut face acum câteva mii de ani. M-am uitat la câteva documentare şi mi-au rămas câteva idei.

Şi dacă ne oprim la un singur caz, piramidele din Egipt, găsim foarte MULTE lucruri aproape imposibil de explicat, de la proiectarea lor şi până la aşezarea sau construcţia lor. Şi nu sunt singurii care au construit nişte piramide aşezate într-un anume fel în funcţie de alte planete. Mai există şi mayaşii şi incaşii care au ridicat construcţii pe care ni le putem explica foarte greu inspre deloc. E destul de ciudat chiar şi faptul că au câte ceva în comun.

La egipteni şi incaşi s-au găsit pietre modelate cu o precizie milimetrică. Şi prin “modelate” mă refer la un proces care seamănă cu ce numim noi “tăiere” şi pentru care avem nevoie de nişte unelte destul de performante dacă vine vorba de tăiatul pietrelor. Bănuiesc că a văzut toată lumea cu ce se taie asfaltul. Acelaşi asfalt care la temperaturi de peste 40-50 de grade devine tot mai moale.

Cât despre astronomie şi mayaşi, sunt multe calcule făcute de ei sunt mai precise decât cele pe care le putem face noi în ziua de azi.

Calendarul Mayas

Nici măcar numărul zilele dintr-un an nu îl avem calculat la fel de precis precum mayaşii. Da, avem o valoare, dar şi o marjă de eroare, 0.0005.

Ce ar trebui să reţinem?

Că oricum nu ne-ar zice nimeni nimic chiar dacă ar şti că toate astea s-ar întâmpla, altfel am reuşi să ne mâncăm între noi înainte să apucăm sfârşitul.

Tu ce ai de zis?

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.