De la NSHost la Clues.ro

Nu obișnuiesc să mut blogul dintr-un loc în altul decât dacă apar probleme la uptime sau la timpul de răspuns. Da, n-are mult trafic, nu e vreo mare șmecherie de blog, însă, pentru capu’ meu, prefer să fie online cât mai mult posibil și să fie accesibil cât mai ușor. Mulți renunță la ideea de a vizita un site dacă se lovesc din prima de un timeout sau dacă durează prea mult până se încarcă pagina.

Există unele statisici privind acțiunile vizitatorilor atunci când pagina dorită se încarcă greu:

Google – 500 milliseconds of extra load time caused 20% fewer searches
Yahoo – 400 milliseconds of extra load time caused a 5-9% increase in the number of people who clicked “back” before the page even loaded
Amazon – 100 milliseconds of extra load time resulted in a 1% drop in sales

blog uptime NSHOST

La NSHost a apărut marea problemă în luna iulie. Până pe data de 15 deja făcea 2 zile de când era cu probleme. De vineri până duminică a stat mai mult offline. Ok, puteam trece și peste asta dacă nu făceau oamenii ăia altă mizerie.

Chiar dacă aș fi putut trece peste faptul că ei aveau probleme, nu puteam să trec și peste faptul că nu răspundeau la tichetele de la suport sau la telefon. Eu i-am întrebat ce s-a întâmplat și cât dureaza și n-a răspuns nimeni. Bun. Altcineva, căruia recomandasem hostingul lor, a încercat să dea de ei la telefon și i s-a răspuns o singură dată. E irelevant că era directorul unei tipografii din București, însă important a fost că era un client și a vrut să știe de ce site-ul lor este la pământ.

Când am vrut să-mi car treburile la Clues.ro am constant că opțiunea de Backup din cPanel nu există la NSHost. Ei, șmecheri, când i-am întrebat unde-i opțiunea au zis că “nu mai există” și abia după ce le-am oferit să aleagă dintre “nu mai există în cPanel sau nu mai permiteți backup-ul?” mi-au spus că doar ei nu oferă posibilitatea de backup.

Ce am scris mai sus este fix adevărul, oricât de reclamă proastă ar suna pentru NSHost.

Cine pare mulțumit de cum se încarcă și de cum merge blogul poate arunca un ochi peste oferta de la Clues.ro.

Recunosc că n-am făcut alegerea cu Clues.ro fără să știu care-i treaba. Știu că e la unul dintre cele mai bune datacenter-uri din România (alfel nici Google nu îi alegea pentru colocarea de servere), că s-au investit multe zeci de mii de euro, că se lucrează doar cu echipemante de calitate și cu oameni care se pricep la ceea ce fac.

6 comentarii la De la NSHost la Clues.ro

  1. Si eu am trecut de la nshost din aceleasi motive si mai sunt ca noi. Acum sunt clientul experthost si mxhost. Pana acum totul merge ok, pe viitor vedem :D

  2. Pingback: NSHost nu mai e? - Teniescu.ro

  3. Una din cele mai importante intrebari cand alegi firma de gazduire ar trebui sa fie legat de backup-uri si numarul mediu de conturi / server.
    Personal fac backup la backup-uri pe Amazon S3 si dorm linistit ca nu se pot pierde site-urile clientilor.

Tu ce ai de zis?

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.