NSHost nu mai e?

Se pare că cineva s-a supărat şi mai tare pe NSHost şi le-a dat o palmă pe bot.

NSHost

Partea cu adevărat tristă e ca oricine a spart NSHost e posibil sa fi pus mâna pe toate datele clienţilor.

Şi acum ceva oficial.

Comunicat LiveShells .s.r.l 29.10.2013

Stimati Clienti. In data de 28.10.2013 intre orele 3:30 AM – 6:30 AM, o persoana neautorizata a obtinut acces la adresa de e-mail office@nshost.ro , prin care a contactat Centrul De Date Voxility in numele firmei LiveShells .s.r.l solicitand accesul la consola KVM. Solicitarea s-a facut pe un numar de cinci servere, VDS, shared, mail, backup.

Dupa ce a primit acces la consola KVM, a cerut expres montarea unei imagini (DVD/ISO) prin care a incercat sa schimbe parola de root (Global Acces). Nereusind acest lucru a dat reinstall la toate cele cinci servere, astfel s-au pierdut toate datele, continutul serverelor inclusiv cel de backup. De asemena a incercat sa obtina si acces la serverul unde sunt stocate datele cu caracter personal, si sistemul de control clienti, plati etc. nereusind accesul la acest server, a modificat nameserverele domeniului nshost de la ROTLD, redirectand domeniul spre un alt provider de gazduire, unde a lasat un mesaj public in care specifica in numele firmei, pierderea datelor clientilor.

Am incercat recuperarea datelor prin toate metodele posibile timp de 16 ore , fara nici un rezultat. Hardurile au fost incarcate cu 0 biti, astfel nu se poate realiza nici un fel de recuperare de pe acest suport.

Vom urmat procedurile legale, pentru identificarea si tragerea la raspundere penala a persoanei responsabile, cat si pentru recuperarea daunelor morale si materiale.

Detinem toate informatiile si logurile necesare care vor duce la identificarea persoanei care a cauzat acest prejudiciu major, atat firmei noastre cat si tuturor clientilor nostrii.

Am inceput reinstalarea serverelor, reface toate conturile , speram sa terminam setarea, configurarea si reactivarea tuturor conturilor de clienti afectati.

Clientii vor fi anuntati prin e-mail, in momentul activarii, cu datele de access al contului.

Va reamintim ca in termenii si conditiile de gazduire, se stipuleaza, creearea periodica, a unei copii de siguranta si de catre client, in cazurile de forta majora ca si in aceasta situatie , sa poata restaura informatiile in contul de gazduire detinut.

Am luat masuri de securitate impreuna cu Centrul De Date Voxility, pentru a evita pe viitor astfel de situatii, prin verificarea identitatii si prin alte metode decat cele de e-mail.

Noile conturi vor fi pe patru namservere impartite pe doua continente si linkate prin DNS Clusters. Vom adauga cat de curand si alte metode de backup suplimentare si in diferite locatii.

Ne cerem scuze pentru problemele create si vom incerca sa va recastiga increderea prin oferirea serviciilor de calitate.

CEO LiveShells .s.r.l

Ca să fie mai clar, consola KVM, să zicem, că este un fel de TeamViewer.

Bonus: – domeniu .ro la 25 de euro + TVA si 1 luna gratis pentru VPS, gazduire reseller cu codul “1luna” la Clues.ro. Promoţie valabilă înca 2 zile.

13 comentarii la NSHost nu mai e?

 1. Noroc cu articolul tău, că habar n-aveam ce s-a întâmplat. Am toate site-urile la ei. Ei nu scot o vorbă despre ce s-a întâmplat.

 2. Sunt asa de nesimtit ca nici la tichete nu raspund . Maine dimineata o sa sun la protectia consumatorului . Sa ii fereasca Domnul , ca daca au pierdut site urile si datele de pe ele , tribunalul ii mananca .

  • adică dracii îi găseşte. vezi si tu oferta de la http://www.clues.ro :)

   • Vad ca sunt tot romani . M-am saturat de romani … :-j . Astept sa imi raspunda nenoricitii astia la tichet , si dupa ma mut , dar sa vad unde .

   • pai citeste mai intai despre ei inainte sa arunci cu cacat.

    Clues On IT SRL face parte din grupul M247 Ltd. cu sucursala in Manchester, Anglia.

    Ca parte a grupului M247 Ltd., am reusit sa aducem pe plan local o parte din valorile companiei. Dispunem de o retea proprie (AS58207) in care detinem fiecare router, switch si server, dar si de servicii moderne dezvoltate cu ajutorul noilor tehnologii pe care le folosim.

 3. Toate datele nshost au fost pierdute , NU MAI AVETI SANSE SA LE RECUPERATI. Eu am pierdut 35 de site-uri ale unor fosti clienti…ar trebui dati in judecata si sa intre in faliment …. sa se lase de hosting ca sunt praf….

 4. Si eu am pierdut 2 site-uri….se pare ca sunt si situatii mai grave ca a mea,dar nu mi se pare normal sa nu fie toate datele salvate in acelasi timp pe mai multe hdd. Care ar fi solutia , daca mai exista una ?!?

 5. eu n-am avut de-a face cu ei, dar mi-am luat-o si eu acum multi ani de la ipvhosting… s-a rezolvat cu un backup local…

 6. de cine esti hostat? ca nu se vede in partea dreapta nimic

Tu ce ai de zis?

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.