Arestaţi pentru download

Să vedem cât de penibilă e justiţia din Romania:

Primii internauţi din Bucureşti cu dosar penal pentru download ilegal de muzică

Poliţia a percheziţionat apartamentele a doi tineri care împărţeau în reţea câteva sute de GB de muzică ilegală.

Pe Ziare.ro sună ca curu’ ştirea. Unii care împărţeau muzică pe net au dosar pentru download de muzică, ce se pare că era ilegală.

a venit rândul poliţiştilor din Bucureşti să scoată la iveală primii deţinători de muzică ilegală pe Internet. În urma sesizării Uniunii Producătorilor de Fonograme din România (UPFR), poliţia a percheziţionat locuinţele a doi dintre cei mai mari piraţi de muzică din Capitală. S-au adunat aproape 800 de GB de fonograme ilegale, distribuite prin softuri precum ODC şi DC++, iar cei doi piraţi, Gheorghe Alexandru Tărlescu şi Marius Scarlat (cunoscut şi sub celebra poreclă “andyghost”) s-au ales cu dosar penal.

Ce e cu prosteala asta ? Cred ca 90 % din utilizatorii de internet din ţara au legatură cu pirateria. S-au e voie doar intr-o anumită limită ? Adică na … bă, furaţi, da’ cu puţin obraz, da ? Pot sa pun pariu că pe oricine ar alege, un IP la intamplare, după o scurtă percheziţie se gaseşte ori nişte muzică piratată, un Windows pe naşpa sau ceva filme luate de pe net.

Da’ oare gaborii ăştia care îi leagă pe piraţii netului romanesc au acasa Windows cu licenţa ? Îşi cumpară muzica, softurile sau filmele ? … să fim serioşi, cine işi permite in Romania să cumpere şi să nu pirateze ? Cine şi-ar permite nu şi-ar bate capu’, aşa că … cine e cu netu’ cam poate fi legat, a ?

Pe ăştia 2 ori i-au legat pentru alte manevre, ori doar ca să facă impresie. Penibil !

Cineva pe care-l ştiam de pe net a mai păţit aşa, in Canada, dar i-au confiscat calculatorul să vadă gaborii ce pot găsi, adică dovezi serioase, nu un print screen, ca la noi.

2 comentarii la Arestaţi pentru download

  1. In mare parte este si greseala lor fata de ceea ce au facut dar mai exista o si mai mare problema pe care cei care fac legea nu o inteleg: in Romania NU gasesti de FOARTE multe ori ceea ce cauti sau preturile sunt MULT prea mari fata de cele din afara. In acest caz ce ar trebui facut? Sa nu comandam muzica originala din afara? Cum pot fi puse in practica anumite legi cat timp calea corecta pentru a le urma nu exista? Pacat ca suntem in situatia asta dar si mai pacat de cei care au impresia ca aplica legi si nu ofera posibilitatea de a le urma. Acelasi lucru nu se intampla doar cu muzica ci cu tot ce inseamna media. Abia avem acces la o diversitate de produse si putem gasi prea putine aici in Romania. In aceeasi situatie sunt jocurile de console si filmele (aici nu mai vorbesc de formate mai noi decat DVD-ul).

  2. Nu au nici gaborii windows cu licenta si muzica si jocuri cumparate, stiu yo sigur! :D Cel putin 1 stiu, si era ceva comisar sef . (o bruneta mica , fica avea… ;)) )

Tu ce ai de zis?

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.