Asus PRO55SR-AP051

Vă spuneam aproape acum 1 lună de zile că în cele din urmă am reuşit să găsesc un laptop bun pe care să îl pot cumpăra. E vorba despre Asus PRO55SR-AP051

. Eu l-am luat cu 2.300 RON şi văd că preţul se cam menţine. La mine a fost o reducere de 10% parcă, el era 2.500 şi am plătit cu 200 RON mai puţin, dar fără geantă sau mouse cadou.

Hardware

O listă rapidă cu dotările laptopului: Intel Core 2 Duo (T5750) 2.0 GHZ, 2 GB DDR2 – 800 MHZ, 250 GB HDD, ATI Mobility Radeon HD3470 – 512 MB, 4 x USB, cititor de caduri şi microfon. Da, are şi display, un WXGA de 15.4″. In spate mai are două mufe pentru video, un D-sub şi un DVI. Alea cu wireless 802.11n, reţea 10/100 şi DVD-RW nici nu ar merita menţionate, dar fie. Deşi în multe locuri scrie ca are şi bluetooth ar fi bine să ştiţi că nu are, e doar ledul acolo, led care ocazional se mai aprinde, dar nimic altceva.

În ansamblu configuraţia e bună şi face faţă la treaba de zi cu zi. Placa video deşi are 256/512 MB RAM şi un GPU de 500 MHZ e totuşi slabă. Chiar m-a dezamăgit. Nu e doar că până acum am stat pe desktop cu acel 9600 GT, dar ATI-ul de pe laptop e praf, pentru mine cel puţin. Ca să fac o comparaţie cu o placă video pentru desktopuri … cred că e undeva pe la nivelul unui 7300, chiar mai jos. Am avut anul trecut pe desktop un 7300 GT şi cred că era mult mai ok decât asta de pe laptop. Aşa că să nu vă faceţi mari iluzii cu placa asta video, doar dacă sunteţi jucători de CS, WOW, Fifa şi alte jocuri care nu necesită chiar aşa multe resurse de la placa video.

Ce mai e important la un laptop de obicei pe partea hardware ? Bateria şi temperaturile componentelor, zic eu. Bateria e de 4400 mAh şi ţine cam 90 de minute. Asta cu 90 de minute e o medie făcută de mine. De obicei eram cu wirelessul pornit, luminozitatea la jumătate şi procesorul tactat la 1.0 GHZ. Cred că nu e aşa strălucită bateria, dar nu mă afectează asta. Temperaturile … sunt ok. Fără jucat, procesorul stă pe la 55-56 de grade şi placa video undeva sub 50, cam 48-49.

Software, drivere

La partea cu driverele nu sunt probleme. Toate driverele sunt online pe siteul celor de la Asus, atât pentru XP cât şi pentru Vista 32/64. Eu am instalat XP şi cu driverele nu am avut probleme, asta dacă nu vorbim despre bluetooth. La bluetoot am instalat driverele, am pus totul, dar nu vede nici un device. Am auzit că nu e compatibil cu XP şi că pe Vista merge fără probleme, sper să fie aşa.

Asus oferă şi câteva utilitare destul de … utile să zicem. Am încercat doar Power4 Gear+ şi Splendid Utility. Pentru Power4 Gear+ sunt nişte butoane deasupra F-urilor prin care se poate controla modul de lucru al laptopului. Poate fi setat pentru Jocuri, Performanţă, Video, Linişte şi Mod Economic. În funcţie de setări componentele vor merge la anumite frecvenţe şi luminozitatea ecranului va scădea sau va creşte.

Splendid Utility e o aplicaţie pe cât de simplă pe atât de utilă, reglează culorile, luminozitatea și nunțele monitorului. Are şi câteva seturi de setări gata definite.

În concluzie: un laptop foarte ok, dar fără jocuri mai şmechere decât CS, Cod 2 şi WoW pe el că atunci n-o să mai fie ok.

Imagini

Nicăieri pe net nu e prezentat ca fiind aşa, peste tot sunt nişte poze aiurea cu un laptop gri … nici o legătură cu adevăratul laptop.

laptop-1
laptop-2
laptop-6
laptop-3
laptop-4
laptop-5

Disponibil la: Asus PRO55SR-AP051 – eMag

.

Update: Dacă aveţi nevoie de drivere pentru Windows 7 atunci puteţi să le instalaţi lejer pe cele de la Vista. Chiar şi pentru Windows 7 pe 64 de biţi majoritatea driverelor sunt cele de la Vista pe 32 de biţi şi doar câteva sunt pe 64.

12 comentarii la Asus PRO55SR-AP051

  1. frumos laptop. Sa-l stapanesti sanatos :)

  2. nu are bluetooth, chiar daca ledul este prezent. ar fi trebuit sa scrie pe eticheta din poza 5 802.11n + BT la wireless, daca avea. si eu am (x50gl)asus, si eu m-am chinuit cam o saptamana sa instalez driver de bluetooth pana am aflat

  3. nu vreau sa imi dau cu parerea despre ceva ce nu stiu ..da si eu am avut problm cu bt la inceput , dar nu am asus..
    Si mult si mie asa mi s-a zis si asa credeam ca nu am bt.. dar pana la urma am gasit niste drivere ca lumea si mergea ..
    acu na la voi poa sa nu fie .. eu am zis ce mi s-a intamplat mie :D

  4. Felicitari pentru achizitie, sa-l stapanesti sanatos si sa ai cat mai putine probleme cu el.

  5. Ole ! 10x a lot pt. pozele alea ca la ce balarii sunt pe net ….

  6. pana la urma are bluetooth?..ca eu am win7 si tot nu reusesc sa il instalez…

  7. Am avut si eu probleme o data cu Bluetooth-ul. Daca are led pt Bluetooth insemna ca are Bluetooth numai ca se stie, daca ii dai ” off ” din windows la bluetooth si reinstalezi sistemul atunci nu-ti va mai vedea nici un device, m-am chinuit o gramada sa-mi dau seama de asta, e un mini-driver care se potriveste pt orice BT si ii da ” on ” ca sa poti instala driver-ul. Eu am un Dell si pe multe forumuri scriau ca Dell-ul asa nu are BT.

Tu ce ai de zis?

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.