Knowing (2009)

În româneşte s-a tradus ca Numere Fatale, ceea ce e cam aiuea, nu erau deloc fatale numerele, erau mai mult prevesteau ceva.

În 1958 o fetiţă care părea puţin nebună, ea zicea că aude voci care îi dictează nişte numere, scrie un şir lung de numere pe o foaie care urma să fie pusă într-o capsulă a timpului şi desfăcută abia peste 50 de ani. Trec cei 50 de ani şi este deschisă aceea capsulă. Ce erau numerele de pe foaie? Numerele reprezentau data, numărul de morţi şi coordonatele locului unde se vor întâmpla accidente majore. Toate accidentele enumerate pe foaie s-au întâmplat deja cu excepţia a 3 dintre ele, care se produc pe parcursul filmului. Ultimul accident era chiar sfârşitul lumii, din cauza unor explozii solare se prăjeşte cam tot de pe Pământ.

Pare mişto, nu? Este, o parte. Cine erau vocile care şopteau numerele acelea? Păi nişte extratereştrii care chiar înainte să se prăjească totul de pe glob au luat nişte copii şi i-au dus în mijlocului unui câmp de pe o altă planetă. Era un câmp cu nişte iarbă şi un copac alb. Huh?! Păi ce treabă aveau ăia cu Pământul nostru şi de ce i-au lăsat pe săracii copii în mijlocul câmpului de pe cine ştie ce planetă? Cu fazele astea au cam băgat filmul în gard, noroc că le-au pus la sfârşit ca să nu strice filmul decât la final.



4 comentarii la Knowing (2009)

  1. l-am vazut si, de sambata, e filmul meu preferat. Eu am inteles ca cei doi copii erau gen Adam si Eva, dupa ce planeta a fost “rasa”

  2. ai dreptate, au stricat rau de tot finalul.
    parerea ma este ca au ramas fara bani sau fara ideei de un final mai fain

  3. finalul a fost chiar tampit…sa vina ingerii sa ma ridice la cer :))…da amu pe bune tipic filmelor din ziua de azi: continut bun, final dezastruos!

Tu ce ai de zis?

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.